A beautiful living.

Min nuvarande inredningsdröm är Amelia Widell som bloggar på A beautiful livings bostad. Hennes hem känns personligt, ombonat, elegant, stilrent och lyxigt. Bra känslor att ha i där en ska bo, tycker jag. Dessa bilder är plockade från hennes instagram ameliawidell. Mycket värt att följa för den inredningsintresserade. Eller bara för den som gillar fina saker, kanske.
0 kommentarer

Samos - första dagen.

 
Här kommer första svängen med blandade mobil och kamera-bilder från Samos.
Vi anlände dit mitt på dagen, då var vårt rum inte riktigt klart så vi började med lunch i solen. Därefter kollade vi runt på hotellet vilket var superfint (!), vi var så nöjda. Precis vid havet, mysig lobby, fina och fräscha hotellrum. Dessutom kunde man trycka på en knapp direkt från solstolen vid havet och beställa ätbart och drickbart. Oreo-milkshake till exempel, vilken lyx.

Vi hade inte betalat för havsutsikt från vår balkong men herregud, vilken utsikt vi hade mot bergen istället. Slog havsutsikten by far! Vi köpte cider och chips och tog det lugnt på balkongen då vi var helt slut efter att ha varit på flygplatsen i Luleå 05.00 samma morgon. Det blåste ganska mycket men det var så där härligt varmt som det bara är utomlands. Visst har vi haft en fin sommar i Sverige men ingenting slår ju den varma luften i t.ex Grekland. Så härligt att kunna sitta ute till solnedgången och långt efter den utan att frysa det absolut minsta. 

En lugn men fin första dag på Samos.
0 kommentarer

Fint till flytten.

Mitt liv just nu, och särskilt idag när jag ligger sjuk i soffan, består av 100% inredningstankar. Snart får vi nyckeln till vår lägenhet, med sovrum mot stan och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Längtar!
Jag fyllde ju år för drygt en vecka sedan. Vi kan väl börja med två saker därifrån.

När jag tog med min lillebror in till stan för några veckor sedan pekade jag på denna box på Lagerhaus och utbrast "nej men vad fin!". Den gulliga lilla elvaåringen uppmärksammade detta, cyklade själv in till stan veckan därpå och köpte denna till mig i födelsedagspresent. Sedan cyklade han hem med denna klumpiga låda i en påse på sitt cykelstyre, bara för att han så gärna ville ge mig denna.<3 så gulligt. Praktisk och fin låda i ett.
Olivia hade också hörsammat mina önskningar och köpte tre vackert enkla ljusstakar från Bruka design. Blev så himla glad över dessa också!

Sedan åkte vi ju till Grekland, som ni vet, och hör och häpna när jag säger att jag kom därifrån med en massa nya grejer till lägenheten. Jag hade väl aldrig kunnat tro att Samos skulle ha någonting annat än "I LOVE SAMOS"-kaffekoppar eller "Keep calm and drink ouzo"-tshirts. Men jo.
 
Fina ljusstakar för motsvarande trettio kronor styck. Behöver väl putsas/rengöras, men har inte riktigt orkat läsa hur en gör det på bästa sätt ännu. Det blir morgondagens projekt.
Handgjorda skärbrädor i olivträ. SÅ fina! Fast min tanke är väl mer att de ska användas till uppläggning av mat än som skärbrädor. Hur fint att lägga upp frukostmackorna på dessa, till exempel? 
En liten whiskeykaraff för en (!) euro. Nu måste vi bara gå på loppisjakt och hitta en större också (vilket ju typ är omöjligt när någonting blir trendigt - att hitta det second hand alltså. Men den som söker...). Blir snyggt om de får stå i nivåer, tänker jag.
Josef älskar sådana här ljus (eller ljus? jag vet inte vad de kallas) så när vi hittade en liten sådan var vi såklart tvungna att köpa den också. Självklart för en superbillig peng.
Och denna hand, som ska få pryda någon av våra många fönsterbrädor.
När jag köpte denna på en av de lokala butikerna och sa till kvinnan som jobbade i kassan att just trähänder (syftade då på Hay-handen som ju levt i vart och vartannat hem, det vet ni som läser inredningstidningar flitigt) är väldigt populärt i skandinavien. Då skrattade hon och svarade ungefär: "åh du, det har jag märkt! svenskarna har köpt upp alla mina femton exemplar av dessa händer på hur kort tid som helst!". Jag haffade den sista. Och den kommer passa så fint till våra bokhyllor där vi ju satt ljusa träkonsoler, tillsammans med våra stolar som även de går i vitt och trä.
Men alltså. Kan inte längta mer efter att få börja inreda det där hemmet nu. Kolla bara. Jag är så GLAD för att jag fått så fina födelsedagspresenter och att vi dessutom fyndat så himla fina grejer utomlands. Det ger hemmet en helt annan prägel.

Min plan är att inreda en ljus och fin lägenhet med vackra detaljer i trä och mässing. Så fort vi fått nyckeln är det jag som promenerar ner till Åhléns för att lyxhandla (det vill säga handla för presentkort som en fått i födelsedagspresent - hur kul är inte det?). Kuddfodral, kökshanddukar, glas... Listan är lång och drömmig.
Just idag är det okej att vara sjuk, för jag har så mycket roligt att pyssla med.
0 kommentarer