Bokåret.


Jag avslutar bloggåret 2014 med listan på mitt bokår 2014. Jag har läst allt ifrån deckare till tonårsromaner, varit mitt i Biafrakriget och Bakhtiaris snöiga Tehran. Bäst i år? Svårt att säga, men jag tror nog att Välkommen till den här världen berörde mig mest rent språkmässigt, Amanda Svensson har ett fantastiskt och spretigt språk som verkligen känns. Fin historia också. Ska recensera den någon dag. Vill ni läsa en riktigt bra spänningsroman så måste ni läsa Någon sorts frid eller Den osynlige mannen från Salem, söker ni efter en intressant och annorlunda historia tipsar jag om Vi kom över havet och i En halv gul sol möter klasskillnader och kärlek kriget med allt vad det för med sig. Om jag kommer ihåg ska jag tipsa om de allra, allra bästa i ett eget inlägg.

Gott nytt år på er, alla fina som läser min blogg. Ät gott, drick med förnuft (ni vill inte spy in 2015 med huvudet i en offentlig toalettstol - been there) och krama alla ni älskar! 
Hej då 2014! 
0 kommentarer

Näst-sista dagen på året.


Elementen hemma i vår lägenhet har blivit helt knasiga så idag har jag varit hos mamma hela dagen. Läst, sett på Ett härligare liv med min lillebror, druckit kaffe, pluggat ytterst lite och gått promenader med Malte. Jag känner mig mätt på julen och imorgon kanske vi orkar med att klä av julgranen innan vi ska iväg på nyårsmiddag. Det känns härligt men läskigt med nytt år, tiden går så jäkla fort... Samtidigt känns det roligt, för det är ju kul att märka av sin egen utveckling. Jag känner att 2014 har varit ett bra år för mig som person, jag har blivit modigare, härligare och klokare. Så får man väl ändå känna. För det är en betryggande känsla.

Jag funderar på att kickstarta det nya året med att köpa ny kamera också. En lite mindre, som jag faktiskt bemödar ta med mig överallt. Min fina Sony A33 har stått mig trogen sedan den dagen jag köpte den, men jag är nog tyvärr för lat för att använda den så mycket som jag borde. Är det någon där ute som är sugen på en fin nybörjarkamera med underbar HD-filmfunktion så kan ni väl slänga iväg en kommentar?
0 kommentarer

Att tycka om sitt hem.


Så tacksam jag är att ha fina människor i min närhet. Som min lillebror, som gick och köpte den pastellgröna porslinsburken jag önskat mig på Åhléns och gav den till mig i julklapp. Tolv år och redan så omtänksam<3. Eller allt guldigt och grönt som nu pryder vår lägenhet. För att inte tala om House doctor-flaskan som jag önskat mig i över ett år och som Josef nu gått och köpt till mig. Och så fick jag en massa annat fint också, har inte glömt det. Ville bara visa er ett axplock och att jag lever.

En livs-recap sedan julafton då? Jag och Ellen har gått loss på mellandagsrean, jag har ätit julgröt med släkten, pratat skit med Olivia, blivit bjuden på fantastisk köttmiddag ute av min käraste och läst en hel del Murakami. Ikväll: persisk mat hos hans familj och söndagsmys. Älskar denna helg! 
0 kommentarer