Att överraska sig själv.


Sitter i soffan och lyssnar på Sandra och Michelles bok-podcast och kommer på att jag ju glömt uppdatera er i min egen bokläsning! Jag och Josef avslog tävlingen efter att ha kommit fram till att det blev alldeles för stressande för att det skulle vara kul, men jag har ju som nyårslöfte att hinna läsa en massa böcker i år så jag kör på så gott jag hinner. Har hittills hunnit plöja ovanstående böcker, (nästintill) samtliga av olika genrer. Helt fantastiskt sätt att läsa på, att bara ta tips från människor runt omkring en och sedan läsa boken utan att liksom fundera så där jättemycket.

Snabba cash läste jag eftersom det är Josefs favoritfilm, En man som heter Ove tipsade mormor om eftersom hon hade skrattat sig igenom varje kapitel och Egalias döttrar tyckte mamma att jag skulle läsa eftersom den är en rolig parodi på patriarkatet. Och bergen svarade var given eftersom jag tyckt så mycket om Khaled Hosseinis tidigare böcker, Välkommen till den här världen har jag läst mycket bra om och Lucifer var ett härligt deckaravbrott. Stalins kossor är en feministisk skildring om samhällets påverkan på den enskilda individen och I kroppen min var bara vacker och genomsorglig från sida ett till trehundratrettio. Har vikt sidor i varenda bok och ska väl dela med mig av allt fint roligt och bra jag hittat såsmåningom. Kan väl säga att typ 60% av dessa böcker är sådant jag inte skulle välja själv om jag stod inne på en bokhandel, men som jag sedan läst och blivit positivt överraskad av.

Nu fortsätter jakten på konstiga, raka och lärorika böcker som jag inte läst innan. Nästa bok på tur efter Kalla det vad fan du vill som jag läser nu blir antagligen Expeditionen som Sandra Beijer skrev så varmt om, så det ska bli spännande. Ha det fint! 
0 kommentarer