2015.

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?
Ingenting enormt och revolutionerande men visst har jag gjort nya grejer. Känner ändå att jag vill våga mer inför nästa år. Hoppas kunna sätta besök i ett nytt land (helst en ny världsdel) på min lista bland annat. 

Vilka länder besökte du?
Spanien.

Är det något du saknade år 2015 som du vill ha år 2016?
Mer hittapågrejer i vardagen. Gå och ta en öl på en tisdag typ, det har jag saknat litegrann i år. 

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
Mer minnen från dagar än specifika datum. Midsommarafton var fin på alla sätt och vis. En fredag i september när mamma hämtade upp mig efter jobbet och vi åkte ut med båten i den tomma höstskärgården håller jag varmt om hjärtat. Dagen före min födelsedag när Josef bjöd på trerätters på Bistro Norrland. Och fler sådana små stunder.

 
Vad var din största karriärsmässiga framgång?
Jag har ju inte riktigt börjat göra karriär ännu, men har troligtvis roddat ett nytt extrajobb till efter årsskiftet som jag tror kommer bli så kul och bra. Annars är väl det faktum att jag gjort bort 2 av 3 VFU-perioder och snart är halvvägs färdig mellanstadielärare en ganska stor framgång som jag är pepp och glad över.

Och din största framgång privat?
Att jag identifierat orsaker till och jobbat mycket med min ångest.

Vad spenderade du mest pengar på?
Det är nog med största säkerhet mat. Både luncher ute och det jag handlar hem till middagarna. Mat är ingenting jag snålar med utan lägger gärna en stor del av min studentbudget på bra råvaror. Annars kläder... 

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2015?
För evigt och Vita bergens klockor tänker jag rent spontant.Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare tror jag! Framförallt lugnare och mer säker på mig själv och mitt liv.

Vad önskar du att du gjort mer?
Vågat släppa kontrollen.

Och mindre?
Oroat mig över saker innan de ens hänt.

Den maträtt du åt oftast 2015?
Hmm skulle tro att det är spagetti med sojafärssås.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Brunchade hos mig med några vänner. Sedan åkte jag och Olivia hem till henne, solade på altanen och blev filmade av Tv4:s program Spring! där vi låg uppfläkta och svettiga på solstolarna. När jag kom hem från Olivia åt jag och Josef prinsesstårta och jag fick födelsedagspussar och en bok i present.Högsta önskan just nu?
Att 2016 blir ett mer harmoniskt år, utan oro och stress. Att de i min närhet som har en jobbig period snart får det enklare, för det gör ont i mig att se de jag älskar må dåligt. Att det föds färre idioter idag så att vi en dag får ett slut på allt hat världen över.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Mindre oro. Mer spontanitet. Mindre prestationsångest. Mer kreativitet och skrivande.

Vad fick dig att må bra?
Mina vänner. Min familj. Min utbildning. Min kärlek. Livet i allmänhet, det är ganska bra ändå. 

Tre saker du vill göra oftare under 2016? 
Skriva. Träna/vara utomhus/promenera. Njuta mer av vardagen.

0 kommentarer

Annandagen.


Jahapp, vilken himla latdag det här blev då. Nedbäddad i sängen med säsong fyra av New girl, naturgodis och Morgonpasset-poddar som enda sällskap. Min kära mamma kom förbi med lite eftermiddagsfika och så sprang jag ner på stan en kort stund och kollade på lite mellandagsrea, men det är väl ungefär det. Sedan tillbaka till sängen och serietittandet. Det är sällan jag har slödagar i proportion med denna, men det behövs väl också... Trevlig lördag på er! 
0 kommentarer

Det går inte att sova med en triumfmarschorkester i kroppen.

Nu tar jag en liten paus med att summera mitt läsår, jag har visserligen bara en del kvar, men här kommer ett separat inlägg där jag tänkte tipsa om en av de bästa böcker jag läst. För den förtjänar nämligen ett alldeles eget inlägg. Det är nämligen Gun-Britt Sundströms tolkning av Den allvarsamma leken, För Lydia. Jag har tyvärr inte läst Den allvarsamma leken så nu får jag läsa originalet i "fel ordning", men det ska nog inte spela någon roll. Den ska läsas i alla fall, det är ett som är säkert! 
För Lydia utspelar sig på sextio- och sjuttotalet och handlar om Lydia Stille, som under sina tonår har en kort romans med Arvid Stjärnblom. Det blir dock inget mer mellan dem, och de båda fortsätter liven på olika håll. Lydia gifter sig med en äldre man, får en dotter och träffar inte Arvid på många år.
Men så plötsligt hamnar hon bredvid honom i en biosalong. Lydia har skiljt sig ifrån sin man och lämnat honom för att flytta till Stockholm. När hon träffar Arvid igen är det som om världen stannar, och hon förstår att det ju är honom hon velat ha hela tiden.
Ett förhållande tar åter vid. Lydia får anpassa sig till Arvids verklighet, han har nämligen numer fru och familj som han inte tycks ha planer på att lämna. De träffas när han har möjlighet, och Lydia väntar ofta vid telefonen. Emellanåt blir hon besviken... ^

Och emellanåt är hon så överhimlaförälskad. Det är en bok om kärlek, frihet, kvinnorollen, förhållningssätt till livet och att vara olyckligt förälskad. Dessutom skrivet med ett mycket vackert språk. Det här blir mitt sista boktips för i år, ta mig på orden och läs den! Fin juldag på er.
0 kommentarer