Lördag.


Idag har jag verkligen råpluggat hela förmiddagen, vid halv två tröttnade jag och gick en promenad. Köpte som vanligt en vas för mycket (herregud, måste börja sälja en för varje jag köper nu) och en bukett ljusrosa tulpaner. Lördag ju. Gick och handlade ingredienser till lunch imorgon också, Jessica kommer nämligen hit och förgyller min annars lite väl pluggiga helg. För tillfället lyssnar jag på instrumental electromusik och känner hur fingrarna förflyttar sig snabbt över tangenterna, öppnar ett dokument och brygger en kopp kaffe. Nu ska jag skriva en stund, helt okommenterat och fritt. Det är avkoppling för mig. Trevlig lördag önskar jag er! 
1 kommentar

Att vända en grå fredag.

 
Jag känner mig lite grå och oinspirerad idag. Eller, det gör jag i och för sig alltid under december-februari. Blek, färglös och trött... Trött på min frisyr, trött på alla mina kläder, trött på min egen röst. Behöver bli omskakad, tror jag. Lite peppad på livet. Några bra saker i alla fall: 

- Jag tränade för första gången på en månad imorse. Tungt väl där borta men det känns bra nu i efterhand.
- Jag har mest troligt fått vikariejobb. Hurra i förskott! 
- I helgen ska jag hänga med Jessica som är en av mina favvopersoner.
- Jag skriver rätt mycket och känner mig kreativ. Det är väl bra.
- Och idag är det fredag, min första lediga på fem veckor. Det är ändå pepp! 

Fem bra saker. Några klagogrejer då: känner mig uppgiven på sommarjobbsfronten, det SNÖAR ute nu och jag saknar mina kompisar som är på vift. Tara är en av dem och hon fyller 21 idag, så det sista jag vill göra i detta blogginlägg är att skicka en virtuell grattiskram till en av mina tryggaste vänner som jag känt sen jag var sex år.<3 Fint att ha sådana personer i sitt liv tycker jag. Nu ska jag lyssna på Beyoncé och försöka glömma allt som känns segt. Hej helgen! 
0 kommentarer

Bokrea.


Jag fyndade ju fyra böcker på bokrean igår, som jag så blogg-aktigt teasade om igår! Den första jag börjat att läsa nu är Lars Keplers Stalker, bara för att jag läst alla deras böcker och vill veta hur det går för Joona Linna och gänget. Jag vill dessutom säga att Eldvittnet (deras tredje bok) var startskottet för min totala kärlek för läsningen, den fångade mig och förvånade mig, ni som läst den vet ju hur den slutar och det inspirerade mig att läsa mer. Nu läser jag sällan krimromaner, nu när jag börjat läsa Stalker inser jag exempelvis att språket är så väldigt banalt och att det faktiskt stör mig. Det var gott och väl ett år sedan jag läste deras förra bok, Sandmannen, så jag har väl avancerat sedan dess :). Men intrigen är förstås nagelbitande spännande och därför gillar jag Kepler. Jag kommer att läsa den och jag kommer antagligen läsa deras nästa bok också.

Jag köpte även När duvorna försvann, Mammas gata och Elefanten som gick upp i rök (Haruki Murakami = <3). De ska jag rescensera så fort jag börjat läsa dem, men jag vågar redan nu lova att jag är rätt nöjd med mina bokfynd. Idag kramades jag för övrigt hejdå med min VFU-klass och nu börjar min helg, jag tänkte börja den med familjehäng hos mamma ikväll. Mys. Ha en fin torsdag! 
1 kommentar