Tre ting.


Så som en eftermiddag efter jobb kan se ut. Jag har jobbat i en ett-tvåa idag, så himla gulligt och kul att få jobba med de lite yngre barnen men jag känner nog ändå att jag hittat rätt bland mina mellanstadiekids. Men det blir lärorikt att få hoppa in och jobba även på lågstadiet emellanåt, det kan en lära sig mycket av! Jag jobbade två timmar längre än planerat eftersom de behövde en fritidspedagog på eftermiddagen, min uppgift var att hålla koll på filmgruppen så de sista två timmarna såg jag på "Det regnar köttbullar" med en liten barngrupp. Inte illa att få betalt för det! 

Det första jag gjorde när jag kom innanför lägenhetsdörren var att sparka av mig skorna och sätta igång kaffebryggaren. Jag drack inget kaffe imorse för jag kände mig lite illamående, men fy, det slog tillbaka på mig som dricker en fem-sex koppar om dagen så min huvudvärk under dagen har inte varit nådig. Jag älskar mitt kaffe och tycker att det är min mysigaste stund på dagen, men just det här koffeinberoendet skulle jag kunna avvara. På vardagsrumsbordet står de vackraste tulpaner jag haft i min ägo, starkt ceriserosa och helt fantastiska. I brevlådan låg det senaste numret av Alfa och den ska jag läsa nu medan jag äntligen får dricka mitt efterlängtade kaffe. Nu har jag min bästa stund på dagen, kanske har ni också det! 
0 kommentarer

Pasta.


Idag gjorde jag och Josef egen pasta för första gången med pastamaskinen han fick i present, mycket enklare än jag trodde och det blev bra (för att vara första försöket antar jag). Till detta åt vi pestokyckling och tomat, gott gott. Men det var framförallt en mysig grej att göra tillsammans, nästa gång blir det nog tortellini med någon rolig fyllning! 

Dessförinnan var jag hos frissan och kapade några centimeter, jag trivs bra i lite kortare frisyr så jag känner mig supernöjd. Det kostar ju däremot en del att klippa sig var tredje månad, enklare var det när jag var femton och vägrade klippa mig på flera år... Imorgon ska jag jobba i en etta och en tvåa, jag ska hålla i två mattelektioner och ha sammanlagt en timmes rastvakt. Hade känts ännu lite roligare om det inte vore snöregnstorm ute och de lovat detsamma imorgon. Det är väl tillräckligt halvkul att titta på barn som leker när det är soligt och varmt ute, så jag får rusta mig dubbelt upp för morgondagen. Äsch då, det ska bli kul! Ha en fin start på veckan hörrni! 
0 kommentarer

En roligare vy.


En roligare vy från det köksbord jag fotograferade tomt igår. Jag och Jessica gick på stan, hängde på bibblan och köpte med oss fika hem till mig där vi pratade bort en eftermiddag, fint som vanligt att umgås med vänner som man står så nära. Tänk att vi känt varandra i snart femton år! 

På kvällen gick jag och Josef på bio, vi såg Focus och jag somnade direkt när vi kom hem och vaknade därför 06.45 imorse (igen). Det verkar ha blivit min grej att vakna tidigt på morgnarna. Aja, inte mycket att göra åt det mer än att försöka ta vara på dagen. Middag hos mamma med halva tjocka släkten ikväll och dessförinnan min första ensamma helt lediga och pluggfria dag på veckor. Om det ändå bara kunde sluta snöa... 
2 kommentarer