Världens bästa Malte.

Idag skriver jag ett inlägg här med stor sorg i mitt hjärta. Ett inlägg som känns så skört och svårt att publicera, men det här är min plats. Här har jag ventilerat, skapat och bevarat minnen i många år och jag kan inte låta det här gå omärkt förbi. Idag skriver jag för att berätta att vår älskade Malte har gått bort, han blev biten av en annan hund förra veckan och har kämpat för sitt liv till och med natten till torsdag. Som jag önskat att jag kunnat byta plats med honom. Det har varit olidligt att se honom så sargad, oskyldig och hjälplös. Till slut orkade hans lilla kropp inte mer och hans lidande blev till vårt, nu när ovissheten gått över i sorg. Vår kämpe.

Den senaste veckan har varit en mardröm. Jag har känt mig helt frånkopplad allt. Den här sorgen överrumplade mig så fullständigt, allting känns så orättvist. Ena veckan sitter jag och pluggar hemma hos mamma med honom i mitt knä och andra veckan kan jag inte äta, inte röra mig, bara vänta på besked. Och sedan när beskedet kommer - hur det känns som om ett knytnävsslag rakt i magen. Jag hade nästan glömt känslan av sorg. Den här totala tomheten i bröstet. Hur ingenting annat känns viktigt, förutom det här livet som lufsat tätt i hälarna, hoppat upp i sängen på morgnarna, sprungit snabbare än blixten när han sett en komma gående på håll.

 
Min älskade Malte, som alltid gjort mig glad när livet varit svårt. Som alltid velat ligga nära, kura ihop sig i min famn. Som sov som Snobben - på rygg. Som älskade att stå i soffan och titta ut genom fönstret. Ett energiknippe av rang med en aldrig sinande tillgivenhet. Världens finaste lilla hund. En oändlig källa till kärlek.

Fy sjutton vad jag saknar honom redan. Så nu vet ni.
1 kommentar

Livet på paus.

 
Som ni kanske kan ana på min tomma uppdatering så är livet inte riktigt som det brukar just nu. Glädjen att lägga upp bilder här och berätta om vardagen är mig helt fråntagen. Jag drömmer mig tillbaka till helgens lugn, att promenera på tomma stigar i röda stövlar, läsa och grilla i stugan. Hit kommer jag tillbaka när saker och ting fått rätsida, ta hand om er tills dess! 
0 kommentarer

En helt vanlig torsdag.


Började denna dag med att dokumentera vad jag pysslade med, läste kurslitteratur och planerade om min Elefantöra, men sedan glömde jag litegrann bort det. Nåväl. Åkte in lite tidigare till skolan för att luncha med Olivia (utomhus = vår!), sedan hade jag två religionslektioner och efter det åkte jag hem till mamma en stund. Det kanske låter och ser ut som världens tråkigaste dag men det är inte alltid lätt att göra intressanta inlägg av vardagen, då ser jag mer denna blogg som en dagbok. Så idag fick bli ett sådant inlägg. En helt vanlig torsdag, bara. 

En rolig grej dock! I helgen ska jag och Josef vara i hans föräldrars stuga. Vi ska spela kort, grilla, förhoppningsvis (om vädret tillåter) vara ute massor, äta frukost på altanen och läsa böcker. Det ska bli så mysigt, jag längtar ihjäl mig. Så i helgen får väl kameran lov att följa med i alla fall! Nu ska jag börja med middagen, fin torsdag på er.
0 kommentarer