En bortglömd plats i cyberrymden.

Här ekar det tomt mellan inläggen. Jag känner inte längre samma börda att uppdatera här, det känns inte som något måste. Det är kul när andan faller på men jag orkar inte ha det som ett moln av ångest över mig. Ser att ni är några som kikar in här med jämna mellanrum och det gör mig så glad. Tyvärr har jag varit extremt dålig på att dokumentera livet på sistone - och det påverkar förstås innehållet i denna lilla blogg. Förr lade jag ett sådant värde i mitt internetliv - den här bloggen var viktig för mig. Viktig på riktigt. När jag tänkte på att jag kanske en dag skulle sluta blogga kändes det surrealistiskt. "Näää, det kommer aldrig gå". Men så tänkte jag också när jag var den mest aktiva av twittrare och helt mekaniskt plockade upp telefonen så fort jag inte hade något annat att vila ögonen på. Den bördan föll också av mina axlar när jag fick försmak på livet utan den stressen och plötsligt var dessa uppdateringar om 140 tecken en fjärran vana. Det hade förlorat sitt värde. 

Nu låter det som att jag ska komma till en slutsats om att denna blogg skrivit sitt sista kapitel - men så lätt blir ni inte av med mig. Jag älskar min blogg! Det är mitt hjärta på nätet. Den är rum för mina bilder, plats för mina tankar. Däremot får ni ha överseende med att uppdateringen är lite knackig just nu. Medan jag försöker gripa tag om varenda uns av sommar genom att:

- Ha picknick med vänner
- Läsa böcker
- Gå morgonpromenader
- Lapa sol
- Cykla överallt
- Dricka öl på uteserveringar
- Äta ute när det är för varmt för att stå vid spisen
- Åka båt
- Hänga på bryggor
- Bada i havet
Et cetra, et cetra.

 
Nu tar vi vara på den sista månaden av sommar innan vi går in i en ny fantastisk årstid (minus mörkret när man ska vakna tidigt på morgnarna - det skulle vi kunna skippa va?), nämligen hösten. Och så småningom vintern. Underbara på sina egna sätt tycker jag, men visst kommer jag att sakna det här när jag väntar på bussen i bitande januarikyla. Och då kommer jag vara så jäkla glad att den här bloggen finns, att jag kan leva mig tillbaka. Till ljudet av fiskmåsar utanför mitt öppna fönster, doften av fuktigt gräs, nakna fötter mot sanden i det långgrunda havet. Fläktande vind på båten genom sunden, grillmiddag och en sol som aldrig tycks gå ned. Då finns det här. I mitt hjärta på internet. Mitt rum för bilder, min plats för mina tankar.
0 kommentarer

En liten lista.

Hur har din dag varit?
Ljuvlig. Har hängt i Josefs familjs stuga hela dagen. Solat, läst barnböcker, badat från flotten, ätit grillad vegomat och gått barfota i gräset.

Vad skulle du ha hetat om du inte fått det namn du har nu?
Tror att Gabriella låg högt på förslagslistan. Om jag blivit kille och min mamma fått bestämma skulle jag i alla fall ha hetat Alfred för det har alltid varit hennes favoritnamn.

Vilket är ditt största beroende?
Det är väl kaffet då. En dag utan kaffe är en dålig dag.

 
Vad gör du när ingen annan ser?
Går på toaletten.

Finns det något helt vanligt en gör som du tycker är ovanligt roligt?
Handla mat kan ju vara kul om man har gott om tid på sig och inte är hungrig.

Vad beställer du på krogen?
Öl eller Smirnoff ice. Men oftast öl. 

Vilken är din största skräck?
Sjukdomar och döden. 

När skäms du?
När folk inte känner in rummet och typ skämtar fast ingen lyssnar, eller när jag gör saker fel och blir tillsagd. 

Vem är den mest kända människa du talat med?
Markus Krunegård tror jag.

Vad har du funderat över på sistone?
Mitt kommande yrkesliv.

 
Vilket uttryck använder du lite för ofta?
"Men gud". Till allt. På ett störigt sätt.

Vilket är ditt vanligaste vardagsproblem?
Att jag alltid köper hem typ en banan fast jag vet att jag äter en om dagen. Så får jag gå och handla frukt flera gånger i veckan istället för att bunkra upp från början. 

Vad gör du när du är ledsen?
Om jag är riktigt attans ledsen gråter jag, ligger i sängen under täcket och vill vara ifred.

Om du bara fick ha på dig en sak för resten av ditt liv, vad skulle det då vara?
Det skulle väl bli någon svart klänning då, i lite boxig modell. Känns användbart.

Har du någon gång slagit någon?
Räknas bråk med min lillebror när vi var små? Obs då menar jag inte min yngre lillebror, så pass knasig är jag inte att jag slår en åtta år yngre människa. Min äldre lillebror och jag har dock bara två år emellan oss och kunde väl ibland bli något labila och slå till den andra i bråk om tv-kanaler eller dylikt.

Vad ser du fram emot just nu?
Att ta lärarexamen. Ha en bostad med uteplats så att jag kan njuta av solen obehindrat istället för att tvingas cykla till olika gräsytor. Kunna springa en längre sträcka utan att dö på kuppen.
0 kommentarer

Rosa och blått och solsken och jobb.


 
Jahapp, så har jag fotograferat ännu ett inköp. Men vet ni vad - det är ursvårt att blogga på sommaren. Om en inte är professionell bloggare som orkar släpa med sig kameran överallt osv, men jag är ju inte riktigt där. Vet liksom inte vad jag ska dokumentera just nu - mig själv svettig på en gräsplätt eller böckerna jag sätter upp i hyllor på jobbet? Äh, ni fattar.

Igår köpte jag i alla fall dessa kuddar på rea på Åhléns - 70%! Jag har kollat på dem innan de ens var nedsatta så att hitta dem till pangpris var ju eufori. Man kan aldrig ha för många prydnadskuddar i sängen. Innan dess åt jag glass med Ida i solen och därefter lagade jag middag med Olivia och Karin - tacos. Bästa middagen. Och bästa kvällen på veckan. Idag är det gassande sol och maxad sommarkänsla men jag jobbar från lunch till stängning så det blir inte så mycket livsnjut av denna dagen. Ska ta mig till gymmet ikväll också tänkte jag. Men vadå, det kommer väl fler soliga dagar. Eller hur? 
0 kommentarer