Ut i skärgården.


Imorgon åker vi ut till skärgården, bara jag och min J, under min sista vecka av ledighet. Vi har hyrt en stuga långt ut i Luleå skärgård och ska bada (om vädret tillåter), läsa böcker, basta, grilla, äta jordgubbar, sitta på klipporna och njuta av havet. Så idag har det skrivits packlista och kollats SMHI med jämna mellanrum (inte särskilt lovande för nuvarande - men hoppet är det sista som överger människan eller hur?). Har också hunnit med en middag med mormor och min kusin, så mysigt. Vi hörs när jag kommer hem igen. Hej på er! 
0 kommentarer

Midsommarafton.

Min midsommar i år gick i lugnets tecken. Jag åkte ut till skärgården tillsammans med Josef, mamma och mina bröder. Första gången på flera år som jag får vara tillsammans med hela min familj, det var fint.  

Båtturen dit var ingen dröm - motvind och en hel del vågor gjorde både mig och min bror illamående. Men så fort vi anlagt båten vid bryggan och solen kom fram glömde vi det och blev genast på glatt humör.

Och tog en tur runt ön där jag aldrig varit förr.

Där fanns klipphällar och det öppna havet.
Och skogen med alla dess mygg...
Efter att vi promenerat runt på ön var det dags för lunch! För min del blev det vegokorv med bröd, potatissallad och coleslaw. Till efterrätt vattenmelon, jordgubbar och kaffe. 

Efter lunchen tog vi oss ännu en promenad, gick ned till havet och doppade händerna vid strandkanten. 
Därefter lät jag min pojkvän och mina bröder underhålla varandra med fotbollsspelande medan jag själv kopplade av i solen med min mamma som sällskap.
Till slut var det dags att börja bege sig hemåt igen. Om ditfärden var en mardröm så var hemfärden en dröm, precis som en båttur ska vara. Låg ute och njöt hela vägen.
 
Med den här utsikten kan en ju inte göra annat än njuta.
Vi var helt slut efter skärgårdsvistelse och båttur (vet inte vad det är som gör det men jag vill alltid typ sova när jag varit ute till havs - kanske något litet solsting?). Vi pallrade oss i alla fall ut till en gräsyta för att förtära en enkel middag och skåla i rosé i plastmuggar som gav mig högstadievibbar. 
Men sedan kom ovädret och då var det bara att trampa hemåt på cyklarna igen.
Skål och klart slut - tack midsommarafton för det här året!
1 kommentar

Livet i kvadrat.


Fyra bilder som summerar den senaste tiden rätt fint: stughäng och åka flotte, fika med bra personer, gå på kvällspromenader samt prata bort en regnig eftermiddag under ett paraply och känna att det inte gör något att det regnar när man har vänner som förhöjer sommaren med sin blotta närvaro. Men idag däremot, för första gången på länge: sol! Jag har hängt med två klasskompisar till mig, vi har ätit lunch och njutit av solen. Blev nog drygt fyra timmars kaffe, sol och babbel innan jag gick hem och slängde mig på soffan. Nu ska jag bara ta det lugnt och vila ett tag, sedan blir det hämtmat till middag och en lugn kväll hemma. Jag har, trots mitt stora ointresse för sport, uppfattat att en viktig fotbollsmatch stundar. Så här hemma lär tv:n stå på på högsta volym, ackompanjerat av en 100% frånvarande partner som kommenterar händelser högt och inte svarar på tilltal pga så fokuserad på matchen... Jag har varit med förut som ni hör. Haha jaja, heja Sverige och så vidare. Och fin onsdag på er! 
0 kommentarer