Nästa helg.


Nästa helg ska jag och Ida gå på Fair Living, jag var där förra året och tyckte att det var väldigt kul. Då föreläste ju dock en för mig stor inredningsinspiration, nämligen Frida Ramstedt, så det toppade ju upplevelsen lite extra. Men jag hoppas att det ska bli lika roligt i år ändå! Idag skulle jag haft seminarium på universitetet men det blev inställt, så jag har pluggat hemma istället samt gått en promenad i det fina vädret vilket maximerade mitt humör något enormt. Nu kommer våren snart hörrni! 
1 kommentar

Amsterdam, dag 2.

Andra dagen i Amsterdam vaknade vi tidigt för att gå och köpa frukost.
På vägen till matbutiken gick vi förbi en blomsteraffär som var så mysig och fullproppad med blommor.
Blommor i träden också, ljuvligt.
När vi hade ätit frukost gick vi en promenad runt kvarteret. Vi kunde nämligen inte röra oss särskilt långt från hotellet (= säker wifi-zon) förrän klockan slagit 12.00, för då skulle vi boka Kent-biljetter.
Och konstaterade att detta med att Amsterdam är en cykelstad inte är en överdrift. Folk cyklar överallt.
Halv tolv parkerade vi oss i lobbyn och öppnade Ticnet-appen samt drack kaffe med påtår.
Och tittade ut över Overtoom där vi bodde, där det var full rulle med trafik, folk på caféer och cyklister. Så jäkla härlig atmosfär, det fick mig verkligen att vilja bo mitt i en storstad. 
Några minuter efter 12 var biljetterna bokade! Wiii. 
Då tog vi spårvagnen in till Amsterdams centralstation. Blev helt chockade av hur sjutton folk hittar sina cyklar här. Därefter gick vi omkring i butiker men hade ingen vidare shoppinglycka.

Så efter några timmar och lunch på en pub tog vi spårvagnen tillbaka mot Leidseplein.
På vägen hittade vi ett litet hak som sålde "street food" vilket är något av en grej i Amsterdam, så vi tänkte att vi måste testa det. 
Fint golv i väntan på mat.
Jag tog en våffla med jordgubbar och grädde. Sååå gott. Josef var lite roligare och testade Churros med Nutella.
Proppmätta gick vi tillbaka mot hotellet igen.
Sedan var det plötsligt kväll.
Ett knippe glada selfies + en promenad senare befann vi oss på restauranggatorna.
Josef fick önska middag och valde thailändskt. Jag tog tofu med grönsaker i rödcurry som var så sjukt stark (observera hur jag petat bort en chili så fint på kanten haha). Den var verkligen så pass att jag inte kunde äta upp allting-stark, alltså inte särskilt god för jag föredrar att kunna äta min mat. Men kul med tofu, hade aldrig testat det innan.
På vägen tillbaka till hotellet såg vi världens skräckfilmshotell som jag var tvungen att fotografera... Och sedan lade jag ner kameran i väskan för kvällen, och det var ungefär det.
0 kommentarer

Måndagslista.

Hur ser ditt skrivbord på datorn ut just nu?

Tre saker du ska göra idag:
1. Gå en promenad.
2. Läsa två kapitel till om komparativ politik, spännande... Så pass spännande att jag istället för att göra bort det nu fyller i denna lista. 
3. Handla middag.

Det tråkigaste som hänt i år?
Att jag slösat tid på att oroa mig för diverse sjukdomar för egen del. Men allra tråkigast är ju alla de tråkigheter som pågår dagligen runt om i denna värld, fy så orättvist livet är.

Det bästa som hänt i år?
Ska få jobba en hel del på barnbiblioteken fram till sommaren, har klarat alla tentor hittills och börjar få lugn i själen. Fick se Kristoffer Appelquist och resa till Amsterdam inom loppet av en vecka. Och är fortfarande upp över öronen kär i min pojkvän. 

Tre senaste sms:
– Åh det är helt underbart väder på Storheden så det kommer säkert till stan också!!
- Oj sent! Vi såg klart nyss haha
- Tack själva! Kram kram

Nuvarande besatthet:
Musik: Silvana Imam - Varma gator.
Tv: Gympaläraren på SVT. Kalle Zackari Wahlström är ju så grym! Och jag kollar på alla program i skolmiljö pga intresserad av skolans värld, lärarnas yrkesroll osv så detta är lätt min bästa serie för nuvarande.
Kläder: Långärmade svarta tröjor (haha hej våren)
Mat: Pesto! Bulgur + sallad + pesto = världens enklaste lunch.

Mest romantiska som hänt på senaste:
Det värmer mitt hjärta varje gång jag och J ser på serier och jag alltid får den bästa platsen i soffan medan han liksom ligger halvt utanför i alla möjliga obekväma vinklar utan att säga ett ord om att han vill byta. Vardagsromantik när den är som bäst.

Ett jobb du aldrig kommer kunna ha.
Polis skulle inte passa min personlighet.

Tre saker i din bokhylla:
1. En barnbok av Bea Uusma som är helt fantastisk.
2. Böcker som mormor försöker få mig att läsa men som är så tråkiga att jag aldrig orkar läsa ut dem.
3. En majoritet av kvinnliga författare. 

 
En av alla grymma kvinnor i min bokhylla. 

Något du inte gillar hos andra.
Översittarattityd, att inte respektera andras tid, nonchalans.

En dålig sida hos dig själv.
Jag har svårt att släppa kontrollen. I grupparbeten till exempel vill jag helst redigera och korrläsa allting på egen hand... Men eftersom jag är medveten om denna egenskap hos mig själv så gör jag såklart inte det. Har även svårt att laga mat tillsammans med andra för jag vill typ ha koll på allting själv. Då är jag så här: allt eller inget, antingen fixar jag maten eller så sitter jag vid sidan om och tittar på. Osmickrande egenskap, japp... 

En maträtt du är sugen på prick nu.
Just nu ingenting, är så mätt efter min lunch och vill ha någonting enkelt till middag. Något lätt. Soppa? 

Helgplaner?
Har inte kommit så pass långt i planeringen ännu, hoppas på sol och någon härlig stund med en kompis utomhus kanske! Och så måste jag plugga, desto mer nu när jag förhalat en pluggtimme här framför datorn... Hm. 
0 kommentarer