Första advent.

 
Denna dag har varit en riktig myssöndag. Jag och Josef gick på stan på förmiddagen, sedan klädde vi granen och efter det kom mina bröder hit och julbakade. Vi gjorde fula men ack så goda pepparkakor med kolafyllning, spelade spel och lyssnade på julmusik. När de gick hem tog vi en kvällspromenad och nu har jag nyss pluggat litegrann eftersom jag skjutit på det hela helgen, det var dock välbehövligt med lite vila. Nu fortsätter myset med Midnattssol på SVT och en stor skål fruktsallad. Hej på er! 
0 kommentarer

I fyndartagen.

 
Idag har jag varit på second hand-runda och fyndat både en vas (tänker jag i alla fall använda den som) och två Rörstrand-tallrikar som jag tänkte ha som uppläggningsfat (det är egentligen prydnadstallrikar och jag vet inte om de överlever att diskas men för 20 kronor tänkte jag att det var värt att testa). På ena stället råkade vi dessutom pricka in årets julmarknad så där bjöd de på både glögg och pepparkakor. Fortsatta planer för dagen: baka lussebullar, hämta julprydnader från förrådet, äta tapas, dricka öl, gå på teater. Mysigt värre. Hoppas ni får en fin lördag! 
0 kommentarer

Att överleva november.


Vad ska man egentligen göra åt tråkiga, grå november? Gå och köpa lyxwienerbröd i skymning kanske. Läsa vansinnesbra böcker. Gå promenader med en gullig med både luva och mössa över huvudet för att det blåser svinkallt (men ingen snö). Ha ett roligt jobb där en får klippa och klistra i gamla bilderböcker på arbetstid. Plus sånt som inte syns på bild: extra god middag, extra sovmorgon, ett träningspass extra för att ladda upp med energi. Det är min överlevnadsstrategi. Nu kommer snart december! 
0 kommentarer