Livet för ett, två, tre, fyra, fem år sedan.

För ett år sedan...
Skrev jag tenta i första mattekursen. Skrev efteråt på bloggen: "Jag sov oroligt i natt. Vaknade halv fyra efter en mardröm där jag gått fel i sökandet efter tentasalen och inte fick skriva tentan, fick sedan veta att en klasskompis brukar drömma exakt samma dröm natten innan tenta. Ångestdröm...". Fick i dagarna ett välkomstmail av min handledare att vår VFU-klass såg fram emot att jag och Amanda snart skulle komma dit och precis innan VFU-starten fick jag beskedet: godkänt på mattetentan. Lättnad. Eufori. Så sjukt stolt!

För två år sedan...
Var jag också precis färdig med tenta, men då min första tentamen någonsin. Jag gick ofta promenader, var nyinflyttad i lägenheten, njöt av livet som stadsbo, bowlade med Josefs familj och pluggade.

För tre år sedan...
Gick jag också mycket promenader, hade precis flyttat hemifrån, jobbade på Flash, tjuvstartade julen redan i slutet av oktober och mådde lite upp och ner hela hösten.

För fyra år sedan...
Bodde jag hemma, gick sista året på gymnasiet (så knäppt att det gått fyra år), brunchade med Jessica, tränade ofta, hade precis tagit körkort = körde bil överallt och var aldrig lyckligare än när sista fredagslektionen tog slut och helgen började.

För fem år sedan...
Hängde jag på fik med mina vänner, shoppade upp studiebidraget, förberedde mig för halloweenfest med Jessica ^, pluggade och var övertygad om att jag skulle bli journalist. Se där vad livet kan förändras på fem år.
0 kommentarer

Söndag.

 
Så här ser många av mina söndagar ut: läsa bok (just nu Sandra Beijers nya), promenera (idag med Ida), slötitta på något tv-program (snart Så mycket bättre). Dessutom är det ingen rast och vila mellan våra kurser utan jag måste redan börja förbereda mig inför engelskan som börjar på torsdag. Det vore skönt med ett litet höstlov däremellan kan en ju tänka, men nähärå. Jaja, snart ny vecka med nya tag och jag har ju ändå mycket tid kvar att vila upp mig på idag. Med matlåda kvar sedan igår i kylen och inga måsten idag förutom novellerna jag ska läsa känns livet rätt så bussigt ändå. Fin söndag på er! 
0 kommentarer

Hur jag är i olika situationer.

... På restaurangen
... är jag alltid den som propsar på efterrätt. Spelar ingen roll hur mätt jag är, finns efterrätt ska man efterrätt förtära. Och så vill jag gärna dricka en öl till maten, gillar ju inte vin så det blir öl till allt för min del om det ska *lyxas till* det.

... På nattklubben 
... är jag sällan för nuvarande, men när jag är där vill jag gärna dansa. 

... I klädbutiker
... vill jag gå ostörd och prova så länge jag själv vill.

... På flygplan
... lyckas jag av någon anledning alltid hamna bredvid män som ska brösta upp sig och ta upp ett och ett halvt säte genom att trycka över sin armbåge på min sida. ALLTID.

... Hemma en chilldag
... har jag bara bekväma kläder, lyssnar på poddar, städar och donar, läser en bok, lagar extra god mat och scrollar runt på diverse bloggar. 

 
... På café
... köper jag nästan alltid kaffe och något gott fika. Om jag inte köper fika så blir det en cappuccino istället för bryggkaffe.

... I skolan
... var jag rätt pratig och på grund av det säkert ganska jobbig. Hade svårt att vara tyst men lyckades ändå klara mig med goda resultat. 

... I ett förhållande 
... vill jag lägga tid på att umgås. Hitta på roliga saker och anstränga sig för den andra...

och jag tror att det är därför vi passar ihop. <3 

... 
I matbutiken
... går jag gärna omkring länge och väl bland hyllorna - om jag är ensam och har en köplista. Jag gillar inte att "spontanhandla" och absolut inte när jag är hungrig.

... På morgonen
... är jag ofta ganska pigg och har svårt att somna om när jag väl vaknat. 

... På kvällen
... är jag tvärtom nästan alltid trött runt 22.30 och har sällan problem att somna. Det är som att jag har det inbyggt i mig att jag somnar när jag lägger huvudet på kudden. Antingen är jag sjukt bra på att ta ut mig under dagen eller så har jag bara haft tur med mina sov-gener. Men inte ens i mina tyngsta stunder i livet har jag haft sömnproblem, så det kanske helt enkelt ligger genetiskt hos mig.

 
... Vid kvällsmyset
... äter jag en stor påse lösviktsgodis från Hemmakväll. 

... På bussen
... lyssnar jag på podcast.
 
... På jobbet
... försöker jag att vara mitt bästa och gladaste jag oavsett hur jag mår, för annars smittar det av sig på barnen.
0 kommentarer