Ljuset i mörkret.


Nu när vi kommit in i det totala mörkret som kallas hösten måste man göra härliga saker för att inte tappa humöret. Som att äta tretimmarsmiddag och skratta massor med världens bästa Jessica. Gå armkrok genom stan och prata om systerskapet och lättnaden i att möta en annan tjej i mörkret på väg hem ensam. Enade. Man måste gå kvällspromenader och sedan tända ljus i alla fönster. Kolla på serier och sova ut på morgnarna. Lyssna på Under huden med Kakan Hermansson, boka in fika (fikor i plural?) med fina människor och unna sig extra allt. Då hörni. Då finns det goda förutsättningar att klara sig helskinnad igenom även denna period.
0 kommentarer

Mera vego.


Idag kommer jag med ett boktips och inte vilket som helst, utan ett kokbokstips! Tråkigt tänker ni kanske direkt, men vet ni vad? Den här kokboken kommer verkligen till användning om du lagar, eller vill börja laga, vegetariskt. Det är inte en sådan bok som man bläddrar i en gång för att sedan att ha liggandes hemma i köksskåpen, det går jag i god för. Jag har nämligen lånat den på bibblo först och provlagat recept, för att till slut köpa den eftersom jag bara vill prova mer mer mer. Jag har till exempel testat en bolognese gjord på linser istället för köttfärs därifrån, betydligt billigare och mycket gott. Det och mycket annan enkel vardagsmat finner ni i denna bok (som dessutom är snyggt formgiven - plus i kanten). Det blir dagens tips från mig helt enkelt: Mera vego! 
0 kommentarer

Just den här kvällen.


Min dag har varit lugn, jag har pluggat och hälsat på mormor. Fick mig en lång pratstund, två koppar kaffe och gott fika. Sedan gick jag hem och gjorde helt perfekta rödbetsbiffar till middag (ni som testat vet att det krävs övning innan man lyckas utan att de faller sönder i småbitar). Så attans gott. Nu har jag precis tänt ljus, ska poppa popcorn och kolla på Brooklyn Nine-Nine. Är jag i rätt sinnesstämning väljer jag gärna en kväll för mig själv emellanåt, som nu till exempel. Härligt ju. Trevlig helg på er!
0 kommentarer