Stughäng.Min lördag. Kaffe och musik i bilen. Fina stugvyer, grillat till lunch och faluröda stugor. Skotta bort snö trots att det är valborg idag, men ändå kunna njuta av några solstrålar som faktiskt värmde när vinden avtog. Förutom solstrålarna kändes dock våren avlägsen, och ännu mindre när jag idag ser dessa bilder. Allt jag längtar efter just nu är att kunna gå ut utan jacka, att kunna cykla på torr asfalt, att kunna springa i skogsspåren utan snö, att kunna äta glass på hamnbryggan, att kunna ha picknick, sitta på uteserveringar och att åka båt. Därför känns det extra deppigt att det snöar i dag. Men vi tar nya tag i morgon tycker jag. Kämpa, våren... Och fin valborg på er!
0 kommentarer

Fredagspizza och lördagssnack.

 
Tonen för detta helginlägg sätter jag med gårdagens middag, från en nyöppnad italienare här i stan. Min med päron, balsamico och mozzarella fick högsta betyg av mig och det är ju alltid lika lyxigt att slippa LAGA mat (ändå starkt tecken på att jag blivit vuxen?). Aja. Idag däremot blev det stughäng hos Josefs föräldrar. Vi hjälpte till med snöskottning, grillade och medan övriga i sällskapet kollade på hockeyfinalen delade jag många skrattattacker med hans underbara morfar. 88 år och roligare än många andra jag vet, det är inte illa. Jag får se om det blev några bilder därifrån, tills dess tänkte jag fortsätta denna slapparhelg som började med pizza just här: i mycket bekvämt soffläge. Ha en finfin lördag du också! 
0 kommentarer

2 från dagen, 2 från kvällen.


Min dag började med långfrukost, ett läkarbesök och sedan åkte jag hem och gjorde lunch. Efter det, hör och häpna, en kopp te i stället för kaffe. Jag har plötsligt fått ett sug efter te, särskilt med mjölk i, och det tar jag förstås tillvara när en sådan period väl dyker upp. 


Efter att ha druckit mitt te satte jag igång med matten. Räknade. Repeterade. Kollade facit. Frustration. Lättnad. Irritation. Villattdennakursskataslut-mantrat. Ungefär så. Om jag en dag i livet undervisar i matematik kan jag lova att jag kommer vara den allra mest förstående läraren för de elever som avskyr ämnet. Ni har redan nu min fulla sympati.


Tur att min räddare i nöden, tillika min pojkvän, gjorde middag och förberedde så att vi kunde se basketen på tv. Det var så skönt att byta läget krummad rygg över mattebok mot raklång och kravlös i soffan. Och så blev det SM-guld dessutom, ännu bättre!


Jag hade gjort en efterrätt som blev så himla god. I botten hade jag krossade mandlar och valnötter som jag blandade med lite uppvärmd kokosolja, sedan på med grekisk yoghurt som jag blandat med lite honung och till sist toppade jag med bär. Skjuts in i frysen några timmar, lät tina litegrann och åt med stort nöje. Varsågoda för recepttips!
0 kommentarer