Bara vardag.Nu har jag svidat om till höststassen, kappan på och polotröjorna fram. Har cyklat till och från jobbet hela veckan, se andra bilden, och allting är så vackert ute just nu. Inte minst solnedgången. Utöver jobb och kursstart har jag hunnit med en middag med min kära familj, att så smått börja packa resväskan och lagat mat sjukt effektivt med tanke på att kylskåpet ju helst ska vara tomt när vi beger oss till Kroatien. Undrar dock hur jag alltid kan vara så ineffektiv med matplaneringen i vanliga fall, när jag nu märker hur bra det går att hushålla med det man hittar i skåp och frys. Det får bli höstens mål, att planera matinköpen bättre... Mer spännande än så här är livet knappast för tillfället. Bara helt vanliga vardagsveckor, ni vet.

Det här blir nog det sista inlägget innan jag åker. Jag ska försöka att förpublicera något kul så att denna plats på internet fortsätter att leva, trots att livlinan är svag just nu. Men! Länge leve bloggandet osv. Kameran ska förstås med på resan så när jag kommer tillbaka hoppas jag på att ha lite bilder att jobba med. Hoppas att du som läser detta får en fin (snart) fredag!
0 kommentarer

Söndagsmyset.


Så pass mysig söndag idag. Vaknade tidigt, åt frukost, gjorde mig i ordning medan jag lyssnade på podd, städade litegrann och gick och handlade. Sedan kom Jessica hit och vi rev av ett bak med kladdkaka. En kladdkaka som vi sedan åt, förstås, medan vi snackade loss och lyssnade på ljudinspelningar av oss som 12-åringar som hon hittat på en gammal mp3 (det var, som ungarna på mitt jobb skulle ha sagt, cringe).

Det är så härligt nu innan mörkret kommer, luften är krispig och sval men det är fortfarande ljust ute och bara det ger mig energi. Att umgås med denna donna är ju dessutom alltid +++ på må bra-kontot så nu känner jag mig rätt laddad för sista veckan innan jag lämnar kursstart och jobb för en vecka i Kroatien. Längt på det alltså. Hoppas ni har haft en fin helg! 
0 kommentarer

Ljusstake och pastellfärgade ljus.

I morse hade jag lovat att följa med min kära mor till Mio för att kolla på lite nya möbler då hon precis har flyttat. Medan mamma slog på stort och köpte matbord och stolar slog jag på smått och köpte... en ljusstake! Som jag dessutom lyckades få 20% billigare eftersom det bara fanns visningsexemplaret kvar. Alltid kul med fyndkänsla. 


Men jag köpte inte bara själva ljusstaken, nej nej. Jag köpte även världens finaste ljus i pastellfärg! Hallå, hur fint är inte detta? Varför har jag använt vita ljus hela mitt liv? Känns som att jag gått miste om någonting. Denna gröna färg ser lite lyxigare ut på något vis, tycker jag. Plus att vår lägenhet går i mycket grönt och pastelltoner så det smälter verkligen in.


De fanns även i pastellrosa vilket ju var minst lika fint som det gröna. Så jag laddade upp med ett par av varje färg och nu längtar jag till diverse middagar när jag får tända ljus i min nya ljusstake. Det lilla i livet, ni vet.

Ljusstaken ska dock inte stå som på bilden, mot en kal vit vägg. Det var mest för bloggens skull. Framöver ska den nämligen pryda den runda marmorbrickan på vårt köksbord. Jag tänker att det blir fint med cirklarna som kommer igen (det vill säga marmorbrickan, foten och cirkeln på ljusstaken) och så. Men vyn över mitt köksbord förekommer alltför ofta i denna blogg, så det tar vi en annan gång.

Nu är jag så peppad på att rensa ut och göra om här hemma, second hand-fynda och byta ut gamla saker som stått på sina platser lite för länge. Det är hösten, jag säger ju det. Den gör någonting med mig.
0 kommentarer