Fredagstankar i listform.

Jag gör: dricker en kopp julkaffe och läser igenom en uppsats som jag fått tillbaka av en lärare, den första lärare som kuggat mig på universitetet och nu två gånger under samma kurs. Känner verkligen att hon har ett horn i sidan till mig men får bita i det sura äpplet och komplettera det hon kommenterat på... Konstigt dock att lärare inte ifrågasätter sin undervisning när majoriteten av studenterna kuggar deras uppgifter, ligger det någon prestige i att underkänna eller vad? Jag skulle se det som ett misslyckande för mig som lärare om uppgifterna kommer tillbaka ofullständiga... Liten grej i en stor värld, men det är sådant som irriterar mig. Otydliga uppgiftsbeskrivningar kommer självklart att generera i tunna uppgifter. Men, det är sådan här irritation jag tänkt mig att jag ska yoga bort...

Jag ska: snart dammsuga så att det är fredagsfint här hemma och sedan tänkte jag göra dagens yoga. När Josef slutar jobbet ska vi julpynta och sedan blir det rödbets- och fetaostpaj, Idol och godis!

Jag kan: sällan somna om när jag väl vaknat på morgonen.

Jag köper: alltid frukt när jag handlar.

Jag borde: börja ta tag i ovan nämnda rapport på en gång men jag orkar verkligen inte... 

Jag måste: bli bättre på att lyssna på vad jag vill och inte vad andra förväntar sig.

Jag vet: vilket resultat eleverna fick på tabelltesterna idag eftersom det är jag som har rättat dem, men hann inte lämna det till dem innan de gick hem på helg (de ivriga stackarna). Men alltså jag blir så innerligt glad när de lyckas och gör framsteg så det ska bli himla kul att visa dem deras utveckling på måndag.

 

Jag tycker: att det är så mysigt nu när snön kommit. Hellre snö och kyla än grått och mörkt.

Jag tänker: mycket på framtiden.

Jag äter: en banan om dagen. Minst.

Jag lyssnar: mest på poddar nu för tiden.

Jag drömmer: konstiga saker från mitt liv som dyker upp i drömmar. Typ som förra veckan när jag och mina bröder spelade sällskapsspel och en fråga var "Var ligger Masthugget?" och min lillebror läste det som "Mas-thugget" (engelskt uttal som i thug). Skrattade gott och sedan var det inte mer med det. Nej men vad drömmer jag på natten om inte att jag är på en okänd plats som heter Mas-thugget? Haha bara så konstigt att ens drömma om det.

Jag längtar: inte efter något särskilt, försöker typ ta vara på nuet och inte tänka så mycket framåt för det skapar mest stress.

Jag fasar: inför första mötet för examensarbetet. Tänk om min idé inte alls funkar? Mycket stressande att inte veta.

Jag använder: min telefon tills batteriet laddar ur dagligen, framför allt pga poddlyssnande.

Jag njuter: av en riktigt välutvald påse godis och en sådan väntar absolut på mig i skafferiet i dag, fredagen till ära.

Jag blir: lycklig av att tänka på att det är helg nu! Så ljuvligt.

Jag dricker: kaffe varje morgon.

Jag brukar: gå upp tidigare än nödvändigt på morgnarna bara för att kunna äta frukost i lugn och ro. Jag är en riktig såsare när det gäller frukosten alltså. 

Jag tittar: just nu på You, me, her och den är väl sådär. Funkar som tidsfördriv. Annars Bachelor, Bonde söker fru och Modern family.

Jag läser: just nu Hennes nya namn. Den är bra men jag har lite svårt att koncentrera mig på läsningen nu när jag går (i studentmått mätt) sena dagar och det är så mörkt ute. Men när jag väl läser så njuter jag!

Jag vill: känna mig stark, glad och nöjd med livet. Det är typ allt jag begär.

0 kommentarer