I badrumsskåpet.

Jag har aldrig varit någon hud- eller hårvårdsnörd, men det senaste året har detta område börjat äta upp en allt större del av min plånbok. Utan att vara något proffs har jag samlat på mig ett par favoriter. Här är de jag använder oftast just nu:

 
Jag har fått ett beroende av oljor i min dagliga rutin. Min arganolja från Inecto (cruelty free) är ljuvlig att dränka mina blekta toppar i då och då. Och då har vi inte ens börjat prata om min rengöringsolja från Clinique. Hur härligt det är att smörja hela ansiktet med denna och känna hur sminket rinner av hur enkelt som helst när man sedan sköljer? Alltså så härligt. En ljuvlig ritual och dessutom en effektiv rengöring, ni måste testa. 

 
Lyssnar man på Kakan Hermanssons podd Under huden kan man omöjligt ha missat hennes kärlek för Paula's choice 2% BHA. När jag köpte min Paula's choice (även denna cruelty free) för ett halvår sedan fegade jag ur och valde 1% eftersom jag har känslig hy, men nästa gång växlar jag nog upp och kör på 2%. Jag älskar känslan av hur denna stramar åt huden innan man smörjer in en fet nattkräm och upplever även att den minskar mina porer på näsan. Den här blir jag inte utan i min rutin på ett braaa tag.
 
 
Mina sista favoriter är nattkräm från Emma S och Thirst relief vitamin serum från Estelle & Thild. Enda minuset för den sistnämnda är den starka, blommiga doften som kan vara lite väl häftig att dränkas i klockan 06.30 en måndagmorgon. Men så härliga och bra båda två. 

Jag kan typ inte utvärdera huruvida hudvård ger effekt eller inte? Utan går i princip bara på *känslan*. Jag köper nog mest produkter för att det känns lugnande och skönt att stå länge och rengöra, smörja in och greja. Och när man väl börjat med krämer är det ju omöjligt att vara utan dem, känner mig som en riktig torris om jag glömmer ett enda steg i min rutin. Nu har jag dessutom blivit beroende av ansiktsmasker och varvar ett par olika, det ger mig också något slags lugn. Lite hudvårdslyx har väl ingen dött av, inte minst i december? Det tycker jag ändå att jag är värd. Ni också vetja.
0 kommentarer