Vardagen.

Sista dagen i februari idag, hurra! Nu går vi verkligen mot ljusare tider. Senaste typ veckan i mitt liv har sett ut ungefär så här: 


Har ätit sushi x2 och nu kurrar min mage igen. Hur kan avokadosushi vara så gott?
 


Haft några lediga dagar tillsammans med ↑


Promenerat under stjärnhimmel. 


Promenerat i solsken. 

 
Handlat på bokrean. Längt på denna läsning.


Åkt slalom i ljuvligt solsken, druckit kaffe utomhus och svettats för att vinterhandskarna blev för varma. 


Och hamnat ute i Kyrkbyn bland de väldigt Astrid Lindgrenska gatorna. 

 
Idag är det fettisdag vilket givetvis kräver semla. Just denna var dessutom kanske den godaste jag ätit på flera år så den var värd varenda studentkrona.

Har idag även skruvat ihop nytt badrumsskåp, kollat på Grammis och inte ägnat en sekund åt plugg. Mycket befriande. I morgon väntar dock tre förhållandevis spännande föreläsningar, om extra anpassningar, särskilt stöd i skolan och diagnosens makt. Det känns lite tungt att klockan ringer 06.40, men det är ju ändå det som är livet ni vet. Man ska inte klaga.
0 kommentarer

Tre bra saker i februari.


Lars Winnerbäck förra lördagen var ju magi. En avskalad, akustisk sättning och många av mina favoritlåtar. Helt klart en höjdpunkt för 2017, det bestämmer jag redan nu.I väntan på bokreafynd har jag börjat läsa Jonas Hassen Khemiris omtalade Allt jag inte minns och fy sjutton vilken stjärna han är. Längtar tills jag får en stund ikväll att fortsätta läsa den. 


Att vi slog till på varsin semla efter dagens föreläsning om språklig och pedagogisk sårbarhet. Det är äkta februariglädje, på riktigt.
PS. Jag orkar inte använda min kamera just nu, på grund av fortsatt mörker och övriga februarianledningar. Det brukar se ut så i detta lilla arkiv varje år i januari-februari. Men snart så.
0 kommentarer

Lördagsfrukost och helgplugg.


Den här dagen började fantastiskt med sol genom fönstren till frukosten. Lyx. Sedan gick jag en långpromenad och när jag kom hem började jag planera nästa kurs, specialpedagogik del 2, i min nya kalender. Jag är verkligen beroende av en analog kalender, har försökt att använda digital kalender men jag tycker att jag får en översikt först när jag själv skriver upp allting för hand. Bra sätt att förskjuta pluggandet också... Nu ska jag i alla fall börja läsa en bok om att undervisa nyanlända så att jag får bocka av det på att göra-listan, tycker att det är skönt att ligga lite före när kursen sätter igång så att man inte behöver sitta 8-17 på skolan hela veckan. Sedan blir kvällen roligare så det kan jag stå ut med! 
0 kommentarer