Semla.


Idag åt jag årets första semla och oj så jag njöt av den. Semlor måste vara tidernas bästa påhitt. Både innan och efter dess läste jag klart sista boken inför seminariet (lättnad!) och jobbade med mitt case som jag nu fick veta ska lämnas in först 17:e februari. Jag som trodde att det skulle in redan nästa tisdag... Nåväl, nu ligger jag åtminstone bra till och kan slappa litegrann resten av dagen. Hoppas ni har en fin måndag!
0 kommentarer

Min onsdag + helg.


Januari månad, snart är du över. Några roliga saker jag gjort på sistone är i alla fall att fira årsdag med Josef i onsdags där jag åt en drömmig risotto på Bistro Norrland, med basilika och brysselkål bland annat. Så vansinnesgod och en sådan mysig kväll. Igår lyssnade jag på GENIET Hanna Hellquist när hon pratade om sin nya bok och lite andra kloka saker på Kulturens hus. Önskar att hon föreläst för mig när jag var fjorton, men bättre sent än aldrig ni vet. På kvällen föddes ur rastlösheten idén om att gå på hockey vilket alltid är lite roligare än jag tänker mig det på förhand. Idag har jag promenerat och skrivit lite (ytterst lite) på ett case som vi ska lämna in nästa tisdag men i övrigt är det ju söndag så jag tänker lite så att äh, jag börjar om imorgon.
0 kommentarer

Torsdagslista.

Jag gör: just nu en kopp kaffe för att orka läsa kurslitteratur i någon timme. 

Jag kan: skriva väldigt fort på datorn (detta har påpekats av min fjortonåriga lillebror samt andra barn i samma digitala ålder = ganska vattentätt bevis).

Jag köper: kläder som galen just nu, utan att rensa ut någonting. Inte logiskt...

Jag borde: läsa igenom instruktionerna inför kommande seminarieinlämning.

Jag måste: hålla mig sysselsatt hela tiden när jag jobbar, för jag klarar inte av när det känns som att tiden går långsamt.

Jag vet: lagom mycket om lärandeteorier nu, skriver nästan om dem i sömnen i mina uppsatser.

Jag tycker: inte om världsläget just nu.

Jag tänker: på vad jag ska skriva om i mitt examensarbete. Det känns läskigt att det är så "snart" (ett år men tiden går fort osv ni vet) och att jag inte har någon som helst idé vad jag ska skriva om. 

Jag förbrukar: frukt dagligen?

Jag lyssnar: på Morgonpasset i P3.

Jag drömmer: om framtiden.

Jag längtar: till Lars Winnerbäck, sommaren, nästa weekendresa, min lärarexamen, att kunna cykla på grusiga vägar i jeansjacka. 

Jag fasar: för tidiga morgnar resten av mitt arbetsliv. Men man kanske vänjer sig... 

Jag använder: överdrivet mycket krämer denna tid på året. Känner mig så torr om händer, ansikte, läppar. Smörjer mig antagligen för mycket men det är ju så njutningsfullt i studen så jag kör på.

Jag njuter: av dagens första kopp kaffe. Särskilt på jobbet. Det känns så lyxigt i all sin enkelhet. 

Jag blir: stressad när jag jämför mitt liv med andras.

Jag äter: ingenting just nu men åt precis lunch. 

Jag dricker
: vatten till vardags, tre koppar kaffe om dagen, öl när det vankas festligheter och Cola zero när jag äter pizza. 

Jag struntar: i allt som känns lite smått jobbigt just nu och skjuter det framför mig. Ibland behöver man sådana dagar... 

Jag ska: faktiskt iväg och spela tennis med tre klasskompisar om två timmar. Lite skräckblandad förtjusning med tanke på att jag absolut inte ägnat mig åt någon form av bollsport sedan skoltiden. Men vad sjutton! 

0 kommentarer