Senaste veckan i bilder.


Hej! Här är jag igår, iklädd trenchcoat i den alldeles för svala sommartemperaturen. Häng med på mina senaste sommardagar vetja.

 
För en vecka sedan åkte jag och Josef på loppisrunda med hans föräldrar. Alltså hur gulliga är de inte som föreslår något sådant? Sådan lugn semesterlunk också, ingen stress. Vi stannade länge på varje ställe, köpte kaffe och kollade runt i olika butiker. Tyvärr blev det inga fynd men vi ska tillbaka till det bästa stället när de öppnar igen efter sin sommarledighet, så kanske dyker det upp ett fyndinlägg då... 


Dagen därpå blev det häng med min familj, vi tog lillbåten ut till skärgården och bara njöt på en av mina favoritöar. Där doppade jag mig dessutom för första gången i år, medan min fjortonåriga lillebror höll mig i handen för att jag inte skulle fega ur. <3


Vi såg även ett jättefartyg passera vilket fascinerade samtliga i sällskapet, enormt och rätt häftigt att se. Jag undrar så mycket om livet på havet. Folk som jobbar på olika fartyg. Vad gör de? Hur många är de? Har de en kaffebryggare ombord?! Bara sådana frågor. Jag är i och för sig fascinerad av alla olika yrken och tycker att det är så spännande att höra vad andra gör på sina jobb och hur deras dagar ser ut. Gillar typ tanken på att *alla behövs* och tycker att det är häftigt att det jag är sämst på har någon annan som sin specialitet. Okej, sidospår.


På kvällen fick jag i alla fall en massa egentid med ovan nämnda lillebror, eftersom jag åkte hem till mamma och umgicks med honom när övriga familjemedlemmar gjorde annat. Vi gjorde tacopaj och sedan dukades det upp en efterrättsbuffé som hette duga, vilken förtärdes medan vi kollade på Gladiatorerna på TV4play. Joråsåatt, nog kan man fortfarande plocka storasysterpoäng, även om det blir allt svårare med åren...


Dagen därpå blev det mer strandhäng, denna gång i Tjuvholmssundet. Älskar att ligga där och se alla båtar passera på väg ut i skärgården, det ger mig ro i själen. 

 
Förutom att spana på båtar drack jag kaffe och läste ut Flickorna. Den får 4/5 av mig. En bra bok, men av någon anledning märkte jag hur jag ibland zonade ut (alright - jag snabbgooglade detta och det verkar som att zooma ut är rätt, inte zona ut? nä jag vägrar tro på detta) under läsningens gång. Dock allt mindre efter halva boken, så den blev väl bättre och bättre allteftersom jag kom in i historien. Plus att jag kanske fortfarande var lite tagen av Ett litet liv när jag började läsa den, kanske skulle den känts som 5/5 om den inte efterföljt Yanagihara. 


I går mötte jag upp Olivia för ett spontanhäng på uteservering och det var så mysigt.

 
Vi delade på en ostplatta och drack varsin alkoholfri drink som var så rackarns god, satt kvar tills det kändes som att vi höll på att stänga Hemmagastronomi och då begav vi oss till sist. 

I dag blev det en tur till Ikea i protest mot det dåliga vädret och trots att "vi inte behöver något särskilt" är jag nu ungefär 500 kr fattigare. Jahapp. Men men, det var ändå bra saker och nu blir det till att hålla i shoppingpengarna framöver... Hoppas att ni har fina sommardagar och en skön tisdag! 
1 kommentar
Anonym

zona ut är rätt, det är väl en försvenskning av "zone out" tänker jag? zooma ut blir lite märkligt i sammanhanget tycker jag :)

Svar: Eller hur?! Borde stämma!
Rebecka