Min midsommar 2017.

Igår var det minsann midsommar, och min blev i år en lugn och rofylld sådan. Helt perfekt att vakna upp pigg och utvilad till en ny dag idag. Sitter här och brygger kaffe, skriver inköpslista och ska snart gå iväg och handla ingredienser för att baka bröd, och till middag blir det saffranssoppa. Man får väl göra det bästa av dessa tråkiga röda dagar när allting är stängt. Igår såg det i alla fall ut så här: 


Jag och Josef åkte till deras stuga. Igen. Där är så stilla och vackert att man bara måste ta vara på det. Jag som haft dessa stigar som en slags målbild för min sega jäkla halsförkylning knöt därför på mig löparskorna på morgonen när vi kom fram.


Och samlade ihop 30 minuters löpning. Kom tillbaka helt dödstrött och svettig eftersom solen dök upp så fort jag kom iväg, och jag hade tagit på mig långärmad tröja och tunn jacka (såklart). Men jag var sjukt nöjd ändå.


För att komma i stämning omvandlade vi ett träd till midsommarstång. Eller, Josef borrade medan jag drack kaffe och tittade på. Joråsåatt, här jobbar vi aktivt med könsrollerna...


När den väl var på plats gick vi och plockade lite blommor att pynta stången med tillsammans med hans syster.


Okej, ett helt fång, faktiskt. 


Sedan pysslade vi med detta. Tittade rätt nöjd på min krans och tänkte alright, om allt annat i livet skiter sig kan jag ju alltid bli florist. (Skämt åsido, men att jobba med växter/trädgård är en stark kandidat om jag någon gång vill byta bana i livet... Så kul!) 


*Nöjd provisorisk midsommarstångsfixare*

 
Sedan blev det myslunch utomhus. En härlig buffé dukades upp under paviljongens myggskydd.

 
Jag passade även på att ta en liten läspaus i solen medan de andra bråkade med den trasiga gräsklipparen och fixade med annat. De håller på att renovera i princip överallt på gården så det finns alltid något att göra. 

 
Lite senare på dagen blev det dags att spela krocket - ett favoritspel hos mig när jag var liten! Jag var dock mycket sämre på detta än jag kunde minnas. Men så är jag ju också tillsammans med en person som bara tycks ha någon magisk fallenhet för alla typer av bollsporter och där ligger jag minst sagt i lä... Så det blev fyra sura förluster innan jag gav upp.
 
 
Vi var så mätta efter midsommarlunchbuffén att vi skippade grillmiddagen och köpte varsin burgare senare på hemvägen istället. Det var min lugna, härliga, kravlösa midsommar. Hoppas att du som läser detta haft en fin fredag och att du får en fin helg. <3 
0 kommentarer