Andra dagen i Prag.


Andra dagen i Prag vaknade vi upp till livets vårväder. Strålande sol och 10 plusgrader. God morgon Nové MěstoVi gick ut i solskenet, redo för en ny dag.


Eftersom vädret var okej bestämde vi oss för att göra en förmiddagsutflykt till Petrin hill. Där finns ett mycket litet "Eiffeltorn" (vår taxichaufför sa att de medvetet kallade det för en kopia) där man kunde få en fin utsikt över staden. Vi tog linbanan upp!


Här är det! Det lilla utkikstornet.

 
Men först gick vi runt i alléerna och testade kamerainställningarna. Pratade om hur fint det måste vara här på somrarna, när allting är grönt och blomstrar.


Sedan blev det dags att ta trapporna upp i Petrin tower. Utsikten på toppen var klart värt det lilla träningspasset!
 

Därefter tog vi en promenad hela vägen ner igen. Denna bild är inte en demonstration av min utväxt men nu fick ni den också, varsågodajaja. Jag ska till frissan på tisdag och bli ljusare så jag lever med det.


Det tog ett tag att gå hela vägen ner för även där fanns massvis att kolla på. Dessutom tittade solen fram mellan molnen igen och då fick vi passa på att lapa några solstrålar.


Samt fota utsikten ännu lite till.

 
Sedan tog vi stegen från trapporna i Petrin hill till...


Ett café i gamla stan där vi köpte cappuccino (enda drickbara kaffet där) och jag åt en brownie. 


Och så kollade vi igenom bilderna vi tagit under förmiddagen och fick skratta en del åt misslyckade miner i motljus och ovetande statister i bakgrunden.


Hade utsikt mot en innergård i pastellfärg.


Sedan gick vi vidare för att gå omkring i Josefov och kolla på byggnaderna där.


<3


Och plötsligt hamnade vi framför det astrologiska klocktornet som jag ärligt talat var föga intresserad av, men ändå ville föreviga. Turister står packade här varje gång klockan slår hel timme och jag drar mig alltid för de mest turistiga grejerna. Men visst är det vackert!


Även detta, ett av många drömhus. Gillar att fasaden ser ut som sammet.På vägen tillbaka till hotellet gick vi förbi denna skylt och bestämde oss för att boka bord på detta burgarhak inför kvällen. Och hips vips så var klockan 19.30...


"Fota mig när jag dricker ur detta jätteglas!". Jovars...


Jag tog deras enda vegetariska burgare, någon mix av zucchini och aubergine med tillbehör.

 
Josef tog den största varianten de hade, syns inte på bild hur gigantisk men den var klart mer maxad än min. Ackompanjerad av öl för typ 15 kronor glaset och allmänt gott humör över det faktum att vi hade nästan hela resan framför oss blev det en mycket lyckad lördagkväll!
0 kommentarer

En helg i mars.

Den här helgen har varit så mysig på alla sätt och vis. Bland annat för att: 


Jag har fått lyxen att hänga med dessa pinglor som varit hemma över helgen. 


Vi tog oss ut i skogen, började grilla i solsken, fick äta korv i ett vedskjul för att ösregnet dök upp från ingenstans (med moderiktiga tumvantar för att hålla värmen) och till sist avsluta utflykten med kaffe i solsken.


Samt ätit söndagsmiddag med Josef och hans gulliga föräldrar vilket var ett perfekt avslut på helgen. Nu är det ny vecka vilket för mig varit lite ångestladdat, eftersom mattekursen börjar idag och jag har så svårt för matte. Och det beror förstås inte på att jag föddes dålig på matte, utan för att jag alltid haft sämst självförtroende i ämnet och ingen lärare har någonsin uppmuntrat mig att sikta högt, förutom på gymnasiet men då var loppet liksom redan kört. Då hade jag tappat grunder som jag kanske kunnat få med mig om jag fått rätt hjälp men framför allt hade jag tappat all lust.

Egentligen tror jag att matte är roligt och vem vet, en dag kanske jag undervisar i det eftersom jag trots allt blir legitimerad mattelärare också (om jag klarar kursen, men det är ju en förutsättning för att jag ska få min lärarlegitimation för åk 4-6 så förr eller senare måste jag klara den...). Men om jag får möjlighet att välja lärartjänst i framtiden så blir det svenska/so eller svenska/engelska som blir min kombination, det blir nog bäst för eleverna också!

Nåväl, jag får kämpa på och hoppas att jag lyckas trots att jag har med mig dåliga grunder och ett kasst självförtroende. Jag klarade ju ändå första mattekursen, och detta är den sista ämneskurs vi har på hela programmet så det är ändå lite uppmuntrande :) Sista året blir det bara två didaktikkurser, VFU och examensarbete och att det väntar efter sommaren känns ju helt galet. Tur att jag går in i ny vecka med massa energi efter en härlig helg i alla fall. Hoppas att ni också gör det!
0 kommentarer

Kravlös fredag.


Min fredag har varit SÅ kravlös som en fredag bara kan bli. Trots att jag ska läsa två kapitel engelsk litteratur om matematik (mitt värsta ämne) till nästa vecka så har jag tillåtit mig själv att ta tag i det efter helgen, trots att jag annars alltid vill göra saker i god tid. Men idag behövde jag verkligen en dag för mig själv, utan press eller krav på att göra någonting viktigt.
 
Började dagen med att gå och handla. Gick omkring länge bland hyllorna och köpte allt jag var sugen på: ingredienser till quesadillas, choklad, god frukt och Elle. Sedan gick jag hem och gjorde kaffe med skummad mjölk eftersom vi köpt en mjökskummare (vem är jag...?). Nej men allvarligt, det var ett bra köp för oj så gott det blir. Efter kaffet gick jag ned på stan och shoppade upp ännu mer av lönen. Tycker att det är underbart att gå och shoppa själv, då kan jag prova prick allt jag vill utan att känna mig stressad. Efter det kom jag hem och städade lägenheten, tog en lång dusch och nu är jag här vid datorn och känner mig - ja, ganska utvilad. Har verkligen UNNAT mig saker idag, och då menar jag famförallt unnat mig att inte stressa. Ville gå och träna också, men eftersom jag kände mig helt utslagen igår och har känt mig lite småförkyld även idag vågar jag inte utmana ödet - vill ju vara frisk nu när helgen kommer i antågande. Okej, slut på rabblande av händelser från en helt vanlig fredag. Trevlig helg gulliga ni!
0 kommentarer