Andra dagen i Prag.


Andra dagen i Prag vaknade vi upp till livets vårväder. Strålande sol och 10 plusgrader. God morgon Nové MěstoVi gick ut i solskenet, redo för en ny dag.


Eftersom vädret var okej bestämde vi oss för att göra en förmiddagsutflykt till Petrin hill. Där finns ett mycket litet "Eiffeltorn" (vår taxichaufför sa att de medvetet kallade det för en kopia) där man kunde få en fin utsikt över staden. Vi tog linbanan upp!


Här är det! Det lilla utkikstornet.

 
Men först gick vi runt i alléerna och testade kamerainställningarna. Pratade om hur fint det måste vara här på somrarna, när allting är grönt och blomstrar.


Sedan blev det dags att ta trapporna upp i Petrin tower. Utsikten på toppen var klart värt det lilla träningspasset!
 

Därefter tog vi en promenad hela vägen ner igen. Denna bild är inte en demonstration av min utväxt men nu fick ni den också, varsågodajaja. Jag ska till frissan på tisdag och bli ljusare så jag lever med det.


Det tog ett tag att gå hela vägen ner för även där fanns massvis att kolla på. Dessutom tittade solen fram mellan molnen igen och då fick vi passa på att lapa några solstrålar.


Samt fota utsikten ännu lite till.

 
Sedan tog vi stegen från trapporna i Petrin hill till...


Ett café i gamla stan där vi köpte cappuccino (enda drickbara kaffet där) och jag åt en brownie. 


Och så kollade vi igenom bilderna vi tagit under förmiddagen och fick skratta en del åt misslyckade miner i motljus och ovetande statister i bakgrunden.


Hade utsikt mot en innergård i pastellfärg.


Sedan gick vi vidare för att gå omkring i Josefov och kolla på byggnaderna där.


<3


Och plötsligt hamnade vi framför det astrologiska klocktornet som jag ärligt talat var föga intresserad av, men ändå ville föreviga. Turister står packade här varje gång klockan slår hel timme och jag drar mig alltid för de mest turistiga grejerna. Men visst är det vackert!


Även detta, ett av många drömhus. Gillar att fasaden ser ut som sammet.På vägen tillbaka till hotellet gick vi förbi denna skylt och bestämde oss för att boka bord på detta burgarhak inför kvällen. Och hips vips så var klockan 19.30...


"Fota mig när jag dricker ur detta jätteglas!". Jovars...


Jag tog deras enda vegetariska burgare, någon mix av zucchini och aubergine med tillbehör.

 
Josef tog den största varianten de hade, syns inte på bild hur gigantisk men den var klart mer maxad än min. Ackompanjerad av öl för typ 15 kronor glaset och allmänt gott humör över det faktum att vi hade nästan hela resan framför oss blev det en mycket lyckad lördagkväll!
0 kommentarer