En vecka kvar.


Försöker på bästa sätt att ta vara på det ljuvliga vädret som självklart bestämmer sig för att göra entré under min tentavecka... Efter att ha pluggat på förmiddagen, läst lite bok i solen (läser Orange is the new black - Mitt år i ett kvinnofängelse, kul att jämföra med serien...), fått lite lätt röda kinder och njutit av havsutsikten orkade jag plugga en liten stund till innan huvudet sa stopp. I kväll? Göra sötpotatis- och halloumiwraps till middag, kolla på någon serie, fylla på fruktskålen med mer vattenmelon, hallon och persika och bara vara.

En vecka kvar till tentan. En liten vecka. Om jag fick välja skulle jag, trots att jag inte känner mig helt förberedd, gärna spola fram tiden så att tentan vore i morgon. Bara för att liksom få göra bort det så fort som möjligt. Men i stället försöker jag att göra sånt som gör livet härligt och njuta av tiden fram tills dess. 
0 kommentarer

Äntligen vår och snart sommar.

 
Den här lördagen har varit så lagom mysig, precis vad jag behövde. Trampade iväg på cykeln till Jessica efter lunch, vi promenerade länge och sakta utan några krav på varken tid eller mål. När det sedan bjöds på rosé och vi kunde luta oss tillbaka och njuta av värmen från solen kände jag att livet kanske inte är så pjåkigt ändå. Satt ute hela eftermiddagen och det tog emot att trampa tillbaka hemåt. Dagar som denna saknar jag verkligen en balkong eller uteplats... Men ändå. I dag kändes det som vår, ja nästan sommar, på riktigt. Nu ligger jag och kollar på Jane the virgin på Netflix och det pirrar av gläjde när jag tänker på att denna (nästan) sommardag bara är en av många vi har framför oss. Det är riktig vardagsglädje.
0 kommentarer

Sneakers.


Jag känner mig litegrann som mig själv anno 2007 i sneakers, även fast de på den tiden snarare såg ut så här (haha, inte undra på att man har traumaliknande minnesbilder så fort man stoppar ned fötterna i sneakers). Nu lyckades jag dock hitta ett perfekt par i puderrosa nubuckimitation och känner att det var ett väldigt bra köp. Det känns vårigt!

I morgon har jag ett enda seminarium innan jag går in i sista fasen av matteplugg, tentaveckan, och ska göra allt för att förbereda mig så gott jag bara kan. Gå igenom allting om och om igen, repetera och anteckna. Få förståelse, framför allt. Matte kan man ju tyvärr inte mata in mekaniskt, som man kan med glosor eller dylikt, utan man måste ju på något vis förstå "på riktigt" för att kunna applicera metoden oavsett siffror och räknesätt. Borde kanske ha sparat skorna som en morot tills efter tentan, men får väl hitta något annat att belöna mig med när jag tagit mig igenom den. Får fundera på det tills dess...
0 kommentarer