Bloggtankar

Denna söndag vaknade jag med en uppenbarelse angående denna blogg och det är att jag saknar den tiden när jag la hyfsat mycket hjärta och själ på bloggandet. Just nu går jag mest och känner att den är ett litet ångestmoln som jag gör halvdant och inte känner någon kärlek till. Men! Jag tänkte försöka ändra på det. Jag är en allt eller inget-människa i allt jag gör. Om jag gör något, då vill jag göra det bra, annars kan det vara. Och så känner jag lite med bloggen. En förutsättning för att jag ska orka hålla liv i den är att jag går tillbaka till mitt gamla bloggande, när jag gjorde renodlade kategori-inlägg och fotograferade även en vanlig hemmasöndag. Nu har jag börjat tänka mer: "äh, det orkar jag inte, det är ändå tråkigt". Men jag vet inte? Det är ju mitt liv, och livet är väl ibland tråkigt. Kanske finns det ändå ett värde i att återigen dokumentera mer alldagligt. Jag tror att jag har blivit lite för självmedveten och tänker för mycket på vad andra ska tycka. Man tror ju att sådana tankar ska försvinna med åren, inte förstärkas, men tydligen inte i detta fall.

Jag ska åtminstone göra ett försök. Det blir i sådana fall mer kategoriska inlägg, så att jag kan fylla upp veckorna med innehåll. Nu blir det typ fyra dagar mellan inläggen för att jag ska hinna samla på mig vardagsbilder från veckan, men om jag satsar på mer *content* kan jag skriva här oftare. Då tänker jag mer bokrecensioner, inredning, kanske kläder och skönhet (jorå, det trodde ni inte om mig men jag har åtminstone ETT tipsinlägg på lager), tankar om lärarutbildningen (lagom mycket för jag vet att alla som läser denna blogg inte är intresserade av yrket, men i princip i samma mån som nu tänker jag), kanske skriva mer om min träning?, vegetariska recept?, mer skrivande?. Jag spånar och funderar. Det första steget är i alla fall att jag vill göra mig av med rebeckayes, som förföljt mig sedan högstadietiden. Nu har jag beställt nytt domännamn och därmed har jag också gjort om design och banner. Söndagsnöjen ni vet.

Så, välkomna till rebeckayes 2.0 som snart blir till rebeckakllstrm, mitt efternamn utan vokaler alltså. Fantasifullt nog... Hoppas att jag hittar tillbaka till bloggandet på detta vis. I värsta fall dödade jag ett par timmar på att reflektera kring bloggens vara eller icke vara. Fin söndagkväll på er!
0 kommentarer