Tredje veckan.

Hjälp! Jag hinner inte med att blogga i veckorna längre. Jag går till praktiken, är där hela dagarna och går hem när solen försvunnit. :( Man är lite bortskämd med fritid när man varit student de senaste fyra åren men det är väl bara att börja vänja sig... 

 
En bra sak är åtminstone att jag känner att jag trivs på praktiken, nu är det tredje veckan in och jag lär mig massor. Min handledare använder mycket IT i undervisningen och jag har fått en bunt med bra tips på appar, hemsidor och annat som jag kommer kunna plocka rätt in i min undervisning när jag börjar jobba. Det är ju sånt en vill ha med sig från en praktikperiod tänker jag. Det roligaste är förstås att ha lektioner och jag har haft några sådana i veckan, där elever i åk 6 bland annat fick göra ett mattequiz och lära sig hur man kan visa tal på olika sätt. Känns så häftigt att jag som alltid hatat matte nu står och håller lektioner för dessa elever och känner att jag ändå har rätt kul samtidigt? Livet.

Det allra bästa är förstås relationerna man nu hunnit skapa till eleverna, inte minst i åk 4 som är vår handledares mentorsklass. För varje dag som går känner jag att dessa underbara ungar tar upp en allt större plats i mitt hjärta. Det är så roligt att lära känna dem lite grann, att få höra deras tankar, frågor och funderingar och de lär mig en massa saker hela tiden. Och när den där eleven som inte alls vill öppna sig för någon vuxen plötsligt ber om hjälp att vika ett pappersflygplan, eller när en annan plötsligt knäcker ett svårt tal i matteboken, då känner jag att jag är på rätt plats. Jag är väldigt glad att jag får känna så här nu under min sista praktik (man vill ju gå ut i arbetslivet med en positiv känsla) och jag är SÅ glad att jag valt att bli lärare. Det är med lite nervositet och mycket förväntan jag ser fram emot mitt kommande arbetsliv.
0 kommentarer