Fredagslista.

 
VECKANS BÄSTA: att jag fick träffa Olivia som varit hemma på snabbvisit <3 Samt att det snöade lite en dag och jag fick vinterlängt. Det här menlösa höstmörkret kan vi skrota lika gärna va?

VECKANS KÄNSLA: blandade känslor. Men mest ganska pigg och glad. Har tidigare praktikperioder känt mig helt dränerad under första veckan men antar att jag börjat få koll på läget och någon slags vana av att vara i barngrupp så det känns inte alls lika farligt denna gång.

VECKANS LÄTTNAD: var en personlig grej.

VECKANS PIRRIGA: att jag varit på föreläsning om jobbsök, löneläge och fackförbund. Ändå nära nu.

VECKANS SÄMSTA: att jag fortfarande inte kommit på vad jag ska göra på mina mattelektioner efter lovet. PANIK. Men jag kanske får en snilleblixt i nästa vecka. 

Lektion jag inte kan göra med sexorna efter lovet pga för enkelt men som jag däremot gjorde med fyrorna i går.

VECKANS PODD: har varit att lyssna ikapp på Alex & Sigge som jag inte hunnit med riktigt de senaste veckorna.

VECKANS MIDDAG: ja snart väntar fredagstacos i detta hushåll och det är ju LIVET. Längtar orimligt mycket tills Josef slutar så att jag får äta någon himla gång. 

IDAG: fick jag sluta tidigt vilket var skönt. Dagen har känts så lång efter det (på ett bra sätt!). Har hunnit handla inför middagen, hälsa på mamma, vara ute på en löprunda, duscha, gå på stan och köpa nya boots, gå förbi systemet samt DISKA. Oj oj oj hörrni.

HELGEN: är så otroligt efterlängtad, eftersom jag jobbade förra helgen har min vecka sträckt sig från lördag-fredag och nu behöver jag helg. Ikväll blir det tacos och Idol, i övrigt säkert något träningspass, goda frukostar, kanske bio och resten får ledigheten utvisa.
0 kommentarer

Kroatien, fjärde dagen.

Livet nu.
Min praktik har börjat och jag har fullspäckade dagar så det är tur att det är "stjärndag" i morgon - en dag när våra gulliga fyror får fira att de haft tjugo dagar med bra arbetsro. Då blir det filmvisning, popcorn, pyssel och lek för hela slanten, så jag ska väl assistera bäst jag kan. Jag har precis lärt mig de flesta namnen och hunnit komma lite tillrätta - tur det eftersom jag ska vara där fram till jul - men det har tagit en hel del energi och man är på helspänn hela tiden vilket gör att jag inte orkat med mycket annat än det viktiga i vardagen.

Jag hinner av förklarliga skäl inte riktigt med mitt kära lilla bloggrum på nätet denna vecka, så jag tänkte att vi hoppar tillbaka till Kroatien och fortsätter där. I solen, värmen och kravlösheten. 


Den fjärde dagen var det nämligen sol - återigen.


Vi tog en liten efter frukost-promenad i vanlig ordning.


Vattnet såg helt ljuvligt inbjudande ut, som synes.


Vi parkerade oss på stranden med denna vy. Ah. 


Jag skulle fotografera Josef när han hoppade i för ett morgondopp och fick till den PERFEKTA bilden - förutom mannen i bakgrunden som paddlade in i bild på sin SUP precis när Josef dök under ytan. Så störigt ändå. Nästan värt att photoshoppa bort honom...Vi rörde oss mellan frukstånden, stranden och havet under hela förmiddagen.


Och jag läste ännu mer Johannes Anyuru och NJÖT.Sedan packade vi ihop strandgrejerna och bestämde oss för att våra röda näsor och flagnande axlar behövde vila från solen.


Men vi fortsatte att sitta ute på vår balkong, där eftermiddagssolen börjat ta vid.Innan vi gick iväg för en hyfsat tidig middag. 


Vi tog god tid på oss att kolla runt bland restaurangerna för att hitta det trevligaste stället.
Och det gjorde vi, av en slump. Veckans bästa middag åt vi här.
 

Det var så härligt att gå ut och äta innan det blivit kolsvart ute, så att vi hann se solnedgången under middagen.


Jag tog en tryffelpasta med zucchini som smakade ljuvligt efter alla dagar med pizza och grill.


Vi satt kvar länge, medan det blev mörkt, tog en extra drink och pratade i timmar.


Sedan blev det glassdags vid strandpromenaden.


Min är självklart den med choklad... Och ungefär så avrundades den fjärde dagen på resan.
0 kommentarer

Tavelväggspussel.

I dag är jag ledig, eller jag har haft hemmapluggdag (som typ alla våra andra dagar på lärarutbildningen...). Har skrivit på inlämningar och grejer. Gick förbi mormor och pratade med henne en stund, har handlat och ätit pasta med zucchini, oliver och soltorkade tomater framför How to get away with murder. Skön dag.

Nu sitter jag i soffan och fnular på mitt stora höstprojekt (haha obs sant) och tänkte ta med er i processen mot vår nya tavelvägg. Jag har surfat runt på Society6 i många minuter, eventuellt timmar, och försökt fundera på vad som skulle kunna bli fint. Satte ihop ett par kollage längs vägen (varför har inte hemsidor som säljer posters denna funktion inbyggt? man vill ju kunna se tavlorna tillsammans!) och nu får ni följa med.


Först gick jag enbart på känsla, vad som var fint på hemsidan. Sparade ned och pusslade ihop och insåg att färgerna inte alls passade ihop.


Bytte ut den mörkblå i nedre hörnet mot en rosa. Kanske fint med en fotokonst mitt bland alla "art prints" tänkte jag - plus att man blir ju glad av palmer. Jag blir åtminstone.

 
Men jag fick tyvärr ändå inse att det var den gula med ballongerna som disharmoniserade hela mönstret. Fick till slut ihop detta resultat ^, med dovt rosa tematik. Ganska fint tycker jag.


Sedan testade jag att svänga om helt. Valde ut nya bilder. Men det kändes inte som att det röda riktigt passar in i vår lägenhet, även om printsen i sig är fina...

 
Så då plockade jag tillbaka två från det första mönstret (till vänster) och tyckte att jag fick ihop en ganska fin slutbild. Så kanske blir det antingen det tredje kollaget med puderrosa, dova toner eller denna, som går i både lätt rosa och blågrönt. Måste förstås rådgöra med J, även om jag har ett självutnämnt inredningsveto här hemma :). Att det kan vara så svårt att pussla ihop ett par tavlor ändå... Posters är ju dessutom ett smärre rån så det gäller ju att välja rätt. 
Sida vid sida i mindre upplösning gör det enklare att se helheten. Ändå svårt tycker jag. Som ni ser har jag svårt att släppa bilden med en massa paraplyer även fast den är ganska skarp i färgsättningen och egentligen inte riktigt passar in. Nä, jag måste nog klura lite till.

Samtliga bilder i dessa kollage är alltså från Society6, om någon av er också är på taveljakt, och de har ett enormt utbud som är som gjort för att försvåra för oss krångliga med beslutsångest. Jag har dock aldrig beställt därifrån så jag kan inte säga något om frakt eller tull, men hoppas att det ska fungera att beställa till Sverige. Kommer såklart uppdatera här tavelväggen väl blir verklighet. Ska bara vänta på CSN-lånet först...
0 kommentarer