Kroatien, fjärde dagen.

Livet nu.
Min praktik har börjat och jag har fullspäckade dagar så det är tur att det är "stjärndag" i morgon - en dag när våra gulliga fyror får fira att de haft tjugo dagar med bra arbetsro. Då blir det filmvisning, popcorn, pyssel och lek för hela slanten, så jag ska väl assistera bäst jag kan. Jag har precis lärt mig de flesta namnen och hunnit komma lite tillrätta - tur det eftersom jag ska vara där fram till jul - men det har tagit en hel del energi och man är på helspänn hela tiden vilket gör att jag inte orkat med mycket annat än det viktiga i vardagen.

Jag hinner av förklarliga skäl inte riktigt med mitt kära lilla bloggrum på nätet denna vecka, så jag tänkte att vi hoppar tillbaka till Kroatien och fortsätter där. I solen, värmen och kravlösheten. 


Den fjärde dagen var det nämligen sol - återigen.


Vi tog en liten efter frukost-promenad i vanlig ordning.


Vattnet såg helt ljuvligt inbjudande ut, som synes.


Vi parkerade oss på stranden med denna vy. Ah. 


Jag skulle fotografera Josef när han hoppade i för ett morgondopp och fick till den PERFEKTA bilden - förutom mannen i bakgrunden som paddlade in i bild på sin SUP precis när Josef dök under ytan. Så störigt ändå. Nästan värt att photoshoppa bort honom...Vi rörde oss mellan frukstånden, stranden och havet under hela förmiddagen.


Och jag läste ännu mer Johannes Anyuru och NJÖT.Sedan packade vi ihop strandgrejerna och bestämde oss för att våra röda näsor och flagnande axlar behövde vila från solen.


Men vi fortsatte att sitta ute på vår balkong, där eftermiddagssolen börjat ta vid.Innan vi gick iväg för en hyfsat tidig middag. 


Vi tog god tid på oss att kolla runt bland restaurangerna för att hitta det trevligaste stället.
Och det gjorde vi, av en slump. Veckans bästa middag åt vi här.
 

Det var så härligt att gå ut och äta innan det blivit kolsvart ute, så att vi hann se solnedgången under middagen.


Jag tog en tryffelpasta med zucchini som smakade ljuvligt efter alla dagar med pizza och grill.


Vi satt kvar länge, medan det blev mörkt, tog en extra drink och pratade i timmar.


Sedan blev det glassdags vid strandpromenaden.


Min är självklart den med choklad... Och ungefär så avrundades den fjärde dagen på resan.
0 kommentarer