Tavelväggspussel.

I dag är jag ledig, eller jag har haft hemmapluggdag (som typ alla våra andra dagar på lärarutbildningen...). Har skrivit på inlämningar och grejer. Gick förbi mormor och pratade med henne en stund, har handlat och ätit pasta med zucchini, oliver och soltorkade tomater framför How to get away with murder. Skön dag.

Nu sitter jag i soffan och fnular på mitt stora höstprojekt (haha obs sant) och tänkte ta med er i processen mot vår nya tavelvägg. Jag har surfat runt på Society6 i många minuter, eventuellt timmar, och försökt fundera på vad som skulle kunna bli fint. Satte ihop ett par kollage längs vägen (varför har inte hemsidor som säljer posters denna funktion inbyggt? man vill ju kunna se tavlorna tillsammans!) och nu får ni följa med.


Först gick jag enbart på känsla, vad som var fint på hemsidan. Sparade ned och pusslade ihop och insåg att färgerna inte alls passade ihop.


Bytte ut den mörkblå i nedre hörnet mot en rosa. Kanske fint med en fotokonst mitt bland alla "art prints" tänkte jag - plus att man blir ju glad av palmer. Jag blir åtminstone.

 
Men jag fick tyvärr ändå inse att det var den gula med ballongerna som disharmoniserade hela mönstret. Fick till slut ihop detta resultat ^, med dovt rosa tematik. Ganska fint tycker jag.


Sedan testade jag att svänga om helt. Valde ut nya bilder. Men det kändes inte som att det röda riktigt passar in i vår lägenhet, även om printsen i sig är fina...

 
Så då plockade jag tillbaka två från det första mönstret (till vänster) och tyckte att jag fick ihop en ganska fin slutbild. Så kanske blir det antingen det tredje kollaget med puderrosa, dova toner eller denna, som går i både lätt rosa och blågrönt. Måste förstås rådgöra med J, även om jag har ett självutnämnt inredningsveto här hemma :). Att det kan vara så svårt att pussla ihop ett par tavlor ändå... Posters är ju dessutom ett smärre rån så det gäller ju att välja rätt. 
Sida vid sida i mindre upplösning gör det enklare att se helheten. Ändå svårt tycker jag. Som ni ser har jag svårt att släppa bilden med en massa paraplyer även fast den är ganska skarp i färgsättningen och egentligen inte riktigt passar in. Nä, jag måste nog klura lite till.

Samtliga bilder i dessa kollage är alltså från Society6, om någon av er också är på taveljakt, och de har ett enormt utbud som är som gjort för att försvåra för oss krångliga med beslutsångest. Jag har dock aldrig beställt därifrån så jag kan inte säga något om frakt eller tull, men hoppas att det ska fungera att beställa till Sverige. Kommer såklart uppdatera här tavelväggen väl blir verklighet. Ska bara vänta på CSN-lånet först...
0 kommentarer