Nytt.

 
Idag landade ett par sprillans nya löpardojor hos mitt närmsta postombud. Jag har nämligen bara haft ett par användbara träningsskor, men de har jag köpt utifrån mitt löpsteg vilket är väldigt pronerande och de är därmed inte så smidiga att ha på gymmet. Dessa däremot är fjäderlätta och dessutom snyggare :) än mina andra (vilka jag, som sagt, köpt utifrån funktion snarare än utseende). Tänker att jag även kan ha dessa om jag t.ex. vill promenera till jobbet men inte är så sugen på att gå omkring i skrikrosa löpardojor hela dagen. Ett bra köp, hoppas jag!

Den här dagen har börjat med att jag skrivit på en analys som i och för sig inte ska lämnas in förrän första veckan i november, men varför inte börja i tid tänker jag, så kanske jag kan få några lediga dagar framåt slutet av oktober i stället. Nu ska jag till tandläkaren och sedan ska jag jobba på en biblioteksenhet där jag endast jobbat en gång tidigare, så jag kommer nog att få börja eftermiddagen med att botanisera bland hyllorna för att kunna bidra med någonting väsentligt. Men det är ju alltid kul med variation så det blir nog en bra dag. Vecka 39 - so far so good. 
0 kommentarer

Sista året på lärarutbildningen och fredagsfeelingen.


Nuuu känns det som att jag är igång på riktigt med sista året på lärarutbildningen och det känns så bra. Kursen vi läser nu om betyg och bedömning är väldigt intressant, faktiskt en av de roligaste kurserna under hela utbildningen enligt mig även om det låter väldigt torrt. Men det finns så mycket att lära sig om detta ämne, så många sätt att bedöma på och så mycket att fundera kring så jag läser faktiskt inte kurslitteraturen helt uttråkad (även om jag hellre skulle förkovra mig i Elena Ferrantes Neapel), utan tycker samtidigt att det är spännande och det gör förstås att allting känns lättare. Kul när man valt en utbildning som verkligen intresserar en innerligt. Det bästa kvittot på att jag valt rätt utbildning fick jag ändå när jag hjälpte min lillebror med feedback på en krönika i veckan;

 
För ni vet väl att allting man får höra av en pubertal fjortonåring är lika med sanning? Det är ju sen gammalt.

Nu har jag precis gjort mitt andra pass på gymmet efter förkylningen jag åkte på efter Kroatien. Har läst någon gång att man ska trappa upp långsamt under tre pass när man haft en rejäl förkylning med feber och jag följer råden slaviskt eftersom jag inte vill bli sjuk igen. Men passet kändes bra och nu känner jag mig så där lagom perfekt slut och pepp på fredag. När Josef slutar jobbet ska vi åka och handla ingredienser för att duka upp lite smårätter här hemma. Ost, kex, frukt, caprese, majskolvar och lite annat smått och gott. Det är ju kvalfinal i Idol så jag vägrade bio vilket J föreslog och propsade envetet på hemmakväll... Man kan ju för all del inte missa den finalen. Hejar starkt på Kevin O hittills om ni undrar.

Haha det är så stört, när jag har sett ett avsnitt av Idol måste jag se alla. Blev helt beroende 2015 och vägrade att alls se det 2016, för jag visste att jag skulle bli hooked igen, men i år har jag trillat dit och nu finns det ingen återvändo. Men en hemmakväll med plockmat känns faktiskt inte alls som en dum fredagsplan just idag, så jag är lika glad för det. Ha en fin helg! 
0 kommentarer

Kroatien, första dagen.

Här kommer ett första vykort från vår vecka i Kroatien. En molnig dag som började med shopping och slutade med blå himmel bakom molnen. Ungefär så här: 


Första morgonen vaknade vi upp till moln. Men det gjorde inte så mycket, för vi hade ändå på förhand bestämt att vi skulle spendera en dag i Split, där vi skulle shoppa och strosa runt i gamla stan. Så vi tog bussen dit direkt! Att gå till bussen var ett litet träningspass. Uppför uppför och uppför långa backar och många trappsteg.Men upp kom vi till slut och snart var vi iväg.Det var väldigt vackert inne i Split. Jag har en liten kärlek för slitna, gamla byggnader, utifrån är de ju åtminstone otroligt vackra.Det är tur att jag och Josef värderar mat likadant, för vi blev båda hungriga typ direkt och bestämde oss för att äta innan vi gjorde någonting annat.Vi hittade något hipsterställe som serverade vegetarisk burgare. Då måste vi slå till, sa jag, för jag var helt övertygad om att vegetarisk burgare inte var något som förekom på menyerna i den lilla orten där vi bodde. Det kom att visa sig att jag gjorde ett klokt val som passade på här, för några vegetariska burgare såg vi inte röken av sedan... Sedan bar det av till Mall of Split. Inte så tråkigt läge för en galleria med berget i bakgrunden... 
Nej men här står jag och kisar fastän det inte alls är soligt.Några shoppingkassar senare tog vi bussen tillbaka till centrum.Och så började en liten blå himmel skymta bakom molnen, så vi beslöt oss för att vi var klara med Split och begav oss tillbaka till Brela där vi bodde. Vi kom tillbaka lagom till solnedgången.


Som en tavla med molnen över bergen.Vi svidade om till middagskläder och strosade ned till hamnpromenaden.
 

Gullig som alltid ställer upp på mina bilder, även när magen kurrar och benen är trötta.

 
Efter middagen promenerade vi mest runt och upptäckte närområdet för första gången sedan vi landat och kände att det nog skulle bli en riktigt bra vecka.
0 kommentarer