Kroatien, första dagen.

Här kommer ett första vykort från vår vecka i Kroatien. En molnig dag som började med shopping och slutade med blå himmel bakom molnen. Ungefär så här: 


Första morgonen vaknade vi upp till moln. Men det gjorde inte så mycket, för vi hade ändå på förhand bestämt att vi skulle spendera en dag i Split, där vi skulle shoppa och strosa runt i gamla stan. Så vi tog bussen dit direkt! Att gå till bussen var ett litet träningspass. Uppför uppför och uppför långa backar och många trappsteg.Men upp kom vi till slut och snart var vi iväg.Det var väldigt vackert inne i Split. Jag har en liten kärlek för slitna, gamla byggnader, utifrån är de ju åtminstone otroligt vackra.Det är tur att jag och Josef värderar mat likadant, för vi blev båda hungriga typ direkt och bestämde oss för att äta innan vi gjorde någonting annat.Vi hittade något hipsterställe som serverade vegetarisk burgare. Då måste vi slå till, sa jag, för jag var helt övertygad om att vegetarisk burgare inte var något som förekom på menyerna i den lilla orten där vi bodde. Det kom att visa sig att jag gjorde ett klokt val som passade på här, för några vegetariska burgare såg vi inte röken av sedan... Sedan bar det av till Mall of Split. Inte så tråkigt läge för en galleria med berget i bakgrunden... 
Nej men här står jag och kisar fastän det inte alls är soligt.Några shoppingkassar senare tog vi bussen tillbaka till centrum.Och så började en liten blå himmel skymta bakom molnen, så vi beslöt oss för att vi var klara med Split och begav oss tillbaka till Brela där vi bodde. Vi kom tillbaka lagom till solnedgången.


Som en tavla med molnen över bergen.Vi svidade om till middagskläder och strosade ned till hamnpromenaden.
 

Gullig som alltid ställer upp på mina bilder, även när magen kurrar och benen är trötta.

 
Efter middagen promenerade vi mest runt och upptäckte närområdet för första gången sedan vi landat och kände att det nog skulle bli en riktigt bra vecka.
0 kommentarer