Sista året på lärarutbildningen och fredagsfeelingen.


Nuuu känns det som att jag är igång på riktigt med sista året på lärarutbildningen och det känns så bra. Kursen vi läser nu om betyg och bedömning är väldigt intressant, faktiskt en av de roligaste kurserna under hela utbildningen enligt mig även om det låter väldigt torrt. Men det finns så mycket att lära sig om detta ämne, så många sätt att bedöma på och så mycket att fundera kring så jag läser faktiskt inte kurslitteraturen helt uttråkad (även om jag hellre skulle förkovra mig i Elena Ferrantes Neapel), utan tycker samtidigt att det är spännande och det gör förstås att allting känns lättare. Kul när man valt en utbildning som verkligen intresserar en innerligt. Det bästa kvittot på att jag valt rätt utbildning fick jag ändå när jag hjälpte min lillebror med feedback på en krönika i veckan;

 
För ni vet väl att allting man får höra av en pubertal fjortonåring är lika med sanning? Det är ju sen gammalt.

Nu har jag precis gjort mitt andra pass på gymmet efter förkylningen jag åkte på efter Kroatien. Har läst någon gång att man ska trappa upp långsamt under tre pass när man haft en rejäl förkylning med feber och jag följer råden slaviskt eftersom jag inte vill bli sjuk igen. Men passet kändes bra och nu känner jag mig så där lagom perfekt slut och pepp på fredag. När Josef slutar jobbet ska vi åka och handla ingredienser för att duka upp lite smårätter här hemma. Ost, kex, frukt, caprese, majskolvar och lite annat smått och gott. Det är ju kvalfinal i Idol så jag vägrade bio vilket J föreslog och propsade envetet på hemmakväll... Man kan ju för all del inte missa den finalen. Hejar starkt på Kevin O hittills om ni undrar.

Haha det är så stört, när jag har sett ett avsnitt av Idol måste jag se alla. Blev helt beroende 2015 och vägrade att alls se det 2016, för jag visste att jag skulle bli hooked igen, men i år har jag trillat dit och nu finns det ingen återvändo. Men en hemmakväll med plockmat känns faktiskt inte alls som en dum fredagsplan just idag, så jag är lika glad för det. Ha en fin helg! 
0 kommentarer