Tacofredag och plugglördag.


Igår hade jag Ida och Julia på tacokväll hos mig, vi blandade mojitos och snackade bort ett par timmar vilket var väldigt mysigt. Det känns som att det är detta hösten är till för, så man får väl ta vara på det bäst man kan. Det bästa med idag? Att jag har rester kvar till min solomiddag ikväll när Josef ska iväg på middag med jobbet. Som upplagt för succékväll ju.

Nu ska jag försöka att plugga litegrann samt förbereda mig för morgondagens jobb då jag ska läsa en saga på bibliotekets sagostund. Bara att hoppas att jag slipper skrämma iväg de små liven med en av mina brutala hostattacker, där det låter som att jag hostar upp hela innanmätet... Annars ska det nog gå bra. Men först: lite lördagsplugg, som kompensation för det faktum att jag inte pluggat alls sedan kursstart. Hej på er! 
1 kommentar
Sara

Hej rebecka!
Som alltid så mysigt att följa dina dagar. Är inne på andra året på lärarutbildningen, NO nu, och tackar ödmjukast för din pepp förra året. Det ÄR verkligen världens bästa yrke! Är på jakt efter ännu mer inspiration från fler som utbildar sig till eller arbetar som lärare. Gärna unga och kreativa med bra värderingar. Har du tips på nå fler bloggar, facebook grupper, podcasts mm?

Svar: Åh men vad roligt! Underbart att höra :) Jag hittar den mesta av min inspiration på instagram, finns så många bra lärare som delar med sig av sin vardag och jag gillar att man verkligen får se "verkligheten" i klassrummet! Blir så pepp och får många idéer! Mina favoriter är pedagogtanten, cooltmedkunskap och frokenjosefines men jag följer massor och det finns hur många som helst där ute. Skolinspiration gillar jag också jättemycket men det kontot uppdateras inte alltför frekvent numer, dock kan du ju scrolla i arkivet för där har jag stulit många bra tips hehe. Bästa Facebook-gruppen tycker jag nog är Utmanande undervisning, där presenteras många pedagogiska modeller, metoder, stödmallar osv som jag aldrig stött på under min lärarutbildning så man får väldigt många konkreta pedagogiska knep. Mitt lilla klassrum på nätet finns det också en grupp som heter, men det känns som att den är lite mer inriktad mot lågstadiet, dock dyker det ibland upp mer allmänna pedagogiska frågor/tips där så jag tycker ändå att man kan få en del tankar och idéer. Sedan måste jag självklart tipsa om Kooperativt lärande om du inte känner till dem, de har både en Facebook-sida och en blogg som är så himla bra! Om du inte känner till kooperativt lärande kan man väl säga att det är som ett strukturerat sätt att arbeta i par/grupp och gänget bakom denna Facebook-sida driver verkligen arbetet framåt för att det ska implementeras i fler klassrum. Jag gillar arbetssättet och "stämningen" som de förmedlar kring sin undervisning så det är ett tips. Pedagogiska poddar som jag lyssnar på är Anna och Philips lärarpodcast, ibland Lärarrummet och Didaktorn (om det är rätt ämne/åldersgrupp för mig eller något som känns intressant). Jag har också sökt unga lärare som bloggar för det är ju alltid kul när man känner att man själv kan relatera lite extra, men tyvärr tycker jag att utbudet är skralt. Jag får väl starta en pedagogisk blogg när jag börjar jobba så kanske fler hakar på ;)
Rebecka