Skammen kilar sig in där den finner fäste.

 
Det tog mig fyra månader av det nya året innan jag äntligen fick läsa en 5/5-bok. Därför måste den ju sedvanligt presenteras här i bloggen. Håll i er, här är en riktig pärla för er som gillar språklig konst och vardagsskildringar.
 
 
Denna självbiografi, skriven av Agneta Pleijel, är som att dras in i en drömsk värld. Där språket dansar, känslorna är starka och allting är äkta. Boken skildrar hennes liv, från barndomen fram till tjugoårsåldern. En flicka som växer upp i en familj med två motsatser till föräldrar - mamma musiker, pappa matematiker, och två systrar.
 
 
Men barndomen är inte helt okomplicerad. Hennes mamma är deprimerad, och pappan otrogen. Hon slits mellan att ta hand om mamma, utan att ta parti emot sin pappa, för hon älskar båda två. Där, mitt i den splittrade familjen, finns en flicka som vill allas bästa och samtidigt söker sig själv.
 
 
Genom hela barndomen finns faster Ricki, som hon flyr till emellanåt, både fysiskt och i tanken. Rickis spådom och mystik löper som en linje genom hela berättelsen, där flickan söker sig genom kärlek, lust, tro, resor, utbildning och försöker att finna det där jaget. Om jag någon gång sagt att jag inte gillar självbiografier så är i dag dagen jag tar tillbaka det, för den här boken är helt fantastisk. Sådan TUR att hon skrivit en uppföljare, Doften av en man, som ni kan räkna med att jag kommer att sluka i sommar. Ska bara smälta den här ljuvliga ett tag först. Och nu kan ni också göra det.
0 kommentarer

På sistone.

Hej! Hade visst tagit en del bilder den senaste veckan. Mycket ätbart och en hel del sol. Så här närmare bestämt:
 
 
Förra fredagen, det vill säga för över en vecka sedan, lunchade jag med Elin och Ida. Det var sol och vi gick runt på stan, jag hade dock noll shoppingsug vilket nog var bra för min plånbok.
 
 
På lördagen (vi är fortfarande på förra helgen) var Josef ledig, så vi tog en långpromenad och gick och köpte årets första mjukglass. 10/10 alltså.
 
 
På kvällen gick vi först och käkade på Taco bar, jag fick kött i min tacos :-( De hade blandat ihop våra beställningar så när hon serverade fick jag Josefs och han min... Men jag hann spotta ut det snabbt åtminstone så tur var väl det. Ändå skönt kvitto att jag blivit så avskräckt av kött efter två och ett halvt år, saknar det inte för fem öre. Sedan gick vi i alla fall vidare till CG bar och drack världsgoda drinkar så kvällen slutade på topp!
 
 
I övrigt har det varit sol och jag har njutit på mammas balkong. När hon kommer ut med en bit bulle och kaffe känner jag att livet är så bra i all sin enkelhet.
 
 
Jag har varit hos frissan och ljusat upp håret ytterligare. Tänk att mitt hår var i princip svart för ett år sedan... 
 
 
En annan dag kom snön tillbaka men det var tack och lov kortvarigt.
 
 
I fredags körde jag och Josef en favorit i repris på förra helgen, det vill säga tacos, men denna gång 100% köttfritt.
 
 
Igår var Ellen här och fikade med mig vilket var mys.
 
 
På kvällen kollade jag och Josef på dokumentären om Avicii i och med hans bortgång, och sen binge-watchade vi Bonusfamiljen som vi börjat se men som bara finns kvar på SVT i en vecka till. 
 
Idag har varit en bra söndag. Började med att korrigera en del saker i min uppsats, sedan tog jag en lång löprunda och njöt av solen och världens bästa känsla i kroppen. Kom hem, duschade, bytte om och gick över till mamma för ett litet födelsedagsfika. Där tipsade hon mig om ett recept på ett fröknäcke som jag blev så sjukt sugen på att baka, så jag gick direkt till Willys och handlade ingredienser. Så nu ska jag bara äta middag och sedan blir det fröknäckebak här hemma. En finfin söndag.
0 kommentarer

Fler nyheter...

 
Ett skepp kommer lastat med... mer inredning! När man inte har råd att köpa dyrgripar från Svenskt tenn kan man alltid köpa en grytlapp, som höjer skönheten i köket med sin fina gröna färg. Köpte även en kaffeburk och en skål att ha vitlök i, kastade ut det gamla och piffade till med lite nytt. Det behövs ibland. 
 
Idag har hittills varit en skön dag, började morgonen med att gå till gymmet och avnjöt en riktig lyxfrulle med jordgubbar och grapefrukt, det är lördagslyx för mig. Efter att ha ugnsbakat ett gäng rotsaker till lunch gick jag och Josef och köpte kaffe på Espresso house som vi sedan drack på en bänk i solen, närmre en timme blev det nog och det var himla skönt. Nu sitter vi och funderar på vad vi ska hitta på för någonting kul ikväll, han har ledig helg och jag är rastlös så vi tänkte passa på att göra något roligt denna lördag till ära. Om vi bara kunde enas om vad... Det återstår att se vad det blir. Önskar er en fin lördag!
0 kommentarer