2018.

Hej,
Fick bara en känsla i kroppen som sa åt mig att bloggen måste få ett värdigt 2018-avslut. Svårt att sammanfatta ett år i ett inlägg, men det har trots allt varit ett ganska stort år i detta lilla liv. Så vad sägs om att kolla på några bilder som får summera året?

Januari
 
Började året med magiska slalomåk. Pirr i magen nu när jag tänker på att få åka slalom! 
 
 
Jag och Mimmi sa hejdå till våra VFU-fyror efter tio veckors praktik. Friheten i stegen när jag gick hem den eftermiddagen var något alldeles extra.
 
 
Sen började sista kursen på utbildningen. Hela den långa vårterminen som skulle bestå av mitt exjobb. Det var lika delar förväntan, njut av sista pluggterminen och samtidigt känslan av att vara fast i universitetets klor när jag egentligen bara ville ut i verkligheten.
 
 
Firade fem år med den här personen. Gud vad skönt det är att fira fler år tillsammans? Så lite bråk och dramatik i livet nu när man känner varandra. Bara synkat, sammansvetsat, "du gör det där så gör jag det här", "åk du dit så fixar jag det", "vi ses sen och du behöver inte stressa". 
 
 
Annars kompishäng och studentlyxig vardagslunk.
 
Februari
 
... var ganska likt januari.
 
 
Satt på universitetsbiblioteket och färgkodade intervjumaterial och drack kaffe ur pappmuggar.
 
 
Jobbade på mitt kära barnbibliotek. Gulligaste när ett högstadiegäng suttit vid ett av bordet på rasten och någon lämnat kvar den här <3
 
 
Gjorde visst annat också. Typ gick på hockey och åt semlor. 
 
Mars
 
Mars månad började med sportlov och då drog vi med min familj till Hemavan. Magiska dagar i backarna och vi njöt trots en riktigt bitig kyla på mellan -20 till -30. MEN SOLEN.
 
 
Jag och Josef köpte ett olivträd som jag symboliskt nog slängde i soporna idag i samband med julstädningen. 
 
 
Ej att förglömma mars som den månad när den formbara färsen gjorde entré i mitt liv och förgyllde mina måltider. Hej pannbiff, grekiska färsbiffar och köttfärslimpa.
 
 
Hepp, vidare då.

April

April kom i vanlig ordning med aprilsolen. Den där ljuvliga, härliga som äntligen börjar värma litegrann. Följande bild ackompanjerades i ett blogginlägg av tankar om studentlivets privilegier, att kunna sitta i solen mitt på dagen och läsa Elena Ferrante. Något jag saknar LITE.
 
 
En dag i april fick jag vinterkräksjukan från helvetet och tyckte så synd om mig själv. Inte haft det sedan jag var barn typ? Låg i soffan och spelade tv-spel med Josef, lyssnade på poddar och fick önska mat för att få i mig någonting alls. Glass med jordgubbar till exempel.
 
 
Njöt av fler solstrålar på mammas balkong en veckodag när jag inte orkade läsa mitt exjobb en vända till. Så kommer hon hem under sin lunch med kaffe och bulle och maxar njutet. Det är min mamma det.
 
 
En annan dag promenerade jag och Jessica ut till Gråsjälören, kittade med grillutrustning, termosar och kex. Vi gör det 2019 igen va, Jessica?

Maj
 
Stor grej som hände 2018 och i livet var ju att jag tog min examen. Fyra år senare stod jag med diplomet i min hand som världens stoltaste mellanstadielärare! Desto torftigare var det ju att man fick legitimationen skickad från Skolverket som PDF, men jorå... Läraryrkets status... Nåväl. Examensdagen var i alla fall fin.
 
 
Annars blev det många härliga (ibland jobbiga) löprundor.

 
Flest timmar på hela året närmare bestämt, enligt min pulsklocka.
 
 
Kanske för att jag var sjukt peppad inför mitt första millopp! Och jag fick mersmak. 2019 - jag är redo.
 
 
När solen kom fram gick jag ner till Södra hamn för att kunna njuta av de solstrålar som jag inte kunde avnjuta från lägenheten eftersom vi saknar balkong.
 
 
Här är jag samma dag som jag skulle på arbetsintervju för mitt jobb! Obs ölen i bakgrunden dracks inte a) samma dag som intervjun b) av mig... Äh, skämt åsido. Jag fick ju jobbet så det var en bra dag. 

Ja, det blir en del två av det här inlägget, det ser ju jag det. Kortfattat är inte min grej... Ses snart igen alltså! 
0 kommentarer