4.I veckan har jag suttit här en del, på biblioteket. Färgkodat intervjumaterial och läst doktorsavhandlingar. Samt babblat med mitt pluggsällskap, druckit kaffe och haft det rätt bra ändå.Har jobbat också, på barnbiblioteket. Tror ni att mitt hjärta smälte när jag fann denna lapp på ett bord när jag plockade undan under dagen? Svar ja. <3

 
En annan dag, närmare bestämt i fredags, var jag ledig och då åkte jag längdskidor med J. Ville bara visa er hur magisk snön var, och så solen genom träden.


Nu är jag rätt glad för imorgon drar vi iväg på fyra dagars skidsemester med min familj! Till Hemavan that is. Förutom att det varit -30 därikring senaste dygnet är jag peppad, det hinner kanske vända. Så nu håller jag på att packa och ska snart åka iväg på ett litet släktkalas för min kusin som fyllt år, sedan hem och sova för imorgon bär det av i ottan. Alltså att få åka iväg, lämna datorn hemma och inte ha några krav i fyra dagar, så befriande. Hej på er!
0 kommentarer

Fredagslista.

Här kommer ett skepp lastat med saker jag tänker på en ledig fredag, när jag släppt allt plugg och istället åkt längdskidor, handlat, kollat på skidskyttestafetten (guld!), storstädat och nu precis bakat en kladdkaka. Precis som jag vill ha en ledig dag (jag kommer ju att få ta någon dag i helgen att plugga ikapp istället men det får det vara värt). Här kommer lite fredagstankar: 


Den här kalkfärgen är ju helt fantastisk, SÅ fin! Skulle så gärna vilja måla en vägg så här när jag en dag äger en bostad.


Ååå vad jag längtar tills i april när jag ska boka frisörtid och lägga nya slingor i mitt hår. Just nu är det så gult och trist. Men med tanke på att jag var nästan svarthårig vid det här laget förra året (och därmed genomgått x antal steg som slitit på mitt hår sedan dess) försöker jag att vänta så länge som möjligt och vårda håret innan jag bleker det igen.

 
En annan grej är att jag fått en hangup på rutiga kappor. Men det känns så kontraproduktivt mot våren att köpa en rutig höst/vinterkappa så här dags? Det är väl nu man ska väl börja snegla mot jeansjackor och ljusa färger. Eller... 

 
Okej, jag slänger in ett poddtips också. Om ni gillar historia måste ni bara lyssna på P3 historia. Cecilia Düringer, Pablo Leiva Wenger och olika historieexperter berättar om mer och mindre kända historiska personer och deras liv. Har idag slukat både Gustav Eriksson Vasa och Marie Antoinette, till exempel. Som med allt P3 sänder är det proffsigt, spännande och intressant, med musik och återblickar som höjer stämningen. Den här podden gör historia typ lika spännande som en P3 dokumentär. Lyssna! 


Ja men eller hur? Vi säger väl att det är så enkelt? Ha nu en fin fredag.
0 kommentarer

Traderakap.


Ja jösses, ni ser ju på kvaliteten på dessa bilder varför jag är så dålig på att blogga i december-februari. Men jag försöker ändå. Här är ett trevligt kap jag gjorde på Tradera tidigare i veckan - en oversized, marinbå skjorta från COS. Nu ser den gigantisk ut på bilden men den är i modell längre och transparent. Fin till jeans och alltid kul att fynda märken man gillar + bättre för miljön att handla second hand. Det är så längesedan jag haft marinblått på mig, jag hade det ofta på högstadiet/gymnasiet och har nog blivit lite mätt, men nu har jag blivit sugen på att åter erövra de marinblå skjortorna. 

Jag hoppas att jag kan skriva här lite mer frekvent framöver men jag får lite prestationsångest när mina dagar ser likadana ut, vilket de gör nu. Idag har jag till exempel suttit på universitetsbiblioteket med två klasskompisar och skrivit exjobb. Skriva, skriva, skriva, redigera, skriva om och lägga till. Och LÄSA massor. Det är det jag gör. Hinkar kaffe och köper mellanmål också, då. Jag är dock glad att jag gjort tre intervjuer vid det här laget (men längtar tills alla är klara så att jag kan analysera dem). Jag har börjat lite smått och särskilt elevsvaren är helt ljuvliga att läsa, de är så kloka dessa barn att jag får hopp inför framtiden. Men jag skriver alltså på för fullt under dagarna och det är inte alltid lätt att komma på saker att skriva om här. Men vi ses när vi ses, som vanligt?! Hoppas det.
0 kommentarer