Ett knippe vardagsglädje.

 
I går när jag var och handlade fick jag syn på tulpanerna vid ingången till mitt Ica, och jag kunde inte låta bli att köpa med mig årets första bukett. Det är kanske lite väl tidigt för vårkänslor i januari men vad sjutton, jag blir så glad av alla dessa färger och det är ju något särskilt vårigt med tulpaner. Om man nu får säga så redan... Ett knippe vardagsglädje kallar jag det.

I dag är jag tillbaka på världens bästa barnbibblo och jobbar, sedan tänkte jag ta en promenad hem och försöka få lite plugg gjort på eftermiddagen. Önskar dig en fin måndag och start på veckan!
0 kommentarer

Trippelfynd.

 

Förr var jag väldigt bra på att second hand-fynda, men det har gått lite trögt på senare tid. I veckan däremot plockade Josef och hans mamma upp mig efter jobbet för att bjuda på lunch (mysigt bara det), men så berättade de att de hade åkt runt och kollat i olika butiker och bland annat fått syn på assietter från Rörstrands Grön Anna-servis som jag älskar. Så direkt efter att vi ätit vår lunch och druckit vår kaffe sa vi hej då till hans mamma och åkte tillbaka dit för att köpa. Och så hittade vi dessutom en kamera som får pryda ett plan i bokhyllan samt en fin klassisk Iittala-skål. Rätt så bra fyndardag ändå.

Nu ska jag åka iväg på examensfika för min kusin, och ute skiner solen. Det är nog definitionen av en härlig lördag det. 
0 kommentarer

Drömmer mig bort...

Hallå glada nyheter! Min dator lever. Dåliga nyheter är att jag inte gjort något vettigt alls denna helg och därför inte har några bilder att pytsa ut här i bloggen. Men jag tänkte tipsa om fyra saker som jag drömmer om just nu... Små januaribesattheter kan vi väl kalla det.


Min senaste stilförälskelse, till att början med, är belgiskan Paulien Riemis, som driver bloggen Polienne och jag vill kopiera precis allt hon har på sig.


En av mina alla tiders favoritbloggare på inredningsfronten är Johanna Bradford och jag har blivit smått besatt av hennes skåp. Vill ha ett sådant i vårt vardagsrum, om jag inte lyckas fynda något fint i teak någon gång...

 
Jag och Josef har i veckan binge-kollat på en serie på Netflix, Ainsley eats the streets (haha ja, titeln är stark) där en programledare från Storbritannien åker runt i världen och testar street food. Omslaget är ganska b men serien är lättkollad och jag älskar att kolla på matserier från olika delar av världen. Efter att ha tittat på flertalet avsnitt från Asien och senast Malaysia har jag blivit så sugen på en nudelsoppa med färska grönsaker och curry. Måste testa detta recept till helgen.

 
Till sist, är inte detta den mest ljuvliga uteplats ni sett? Så mysig, och vilken sommarlängtan jag får av tanken på att sitta ute och äta. Men nu är vi ju fortfarande i januari så det är inte ens någon idé att drömma sig så långt bort. Vi får ta tag i vecka 4 i stället och göra det bästa av den. Hoppas att ni har en fin söndag!
0 kommentarer