Från middagar till nyårsafton och molande ångest.


I förra veckan fick jag äta middag med Karin och Olivia som var hemma över lovet vilket kändes som livets lyx. Vietnamesiska vårrullar, A ship full of IPA och en fika på det så var jag nöjdare än nöjdast när jag gick hem vid 21.

Sedan: nyårsfirande hemma hos oss med några vänner och bekanta (ursäkta bilden men den var det enda som blev). Kvällen präglades av Med andra ord i app-form (10 kr för det eviga nöjet, tips!), prosecco och fyrverkerier vid tolvslaget. Sedan skulle natten ha fortsatt men jag och Josef blev mer sugna på pommes och mozzarellasticks så vi abdikerade vid ett och det kändes helt fine, ännu bättre dagen efter när vi vaknade relativt pigga och kunde gå en promenad runt sjön i det fina vintervädret. Det har blivit något av en tradition för mig att göra någonting utomhus på nyårsdagen, jag gillar att börja det nya året med positiv energi. Väl hemma blev det dock skidor på tv, ansiktsmask och tända ljus hela eftermiddagen och det var banne mig inte så dumt det heller.

I går och i dag har jag jobbat; packat upp barnböcker, hjälpt tidernas gulligaste 91-åring som har "läst nästan allt" med boktips (jag lyckades) och bara haft en bra känsla i kroppen. Började året med lite molande ångest men nu börjar jag landa och saker känns bra igen. Bästa sättet att hantera ångest för mig är att ta tag i det som ger mig ångestkänslor på det sätt det går, att vara konkret och göra något praktiskt åt saken. Det är ju inte alltid det går, men ofta får jag dessa känslor kring saker som jag kan påverka och då är det bästa sättet att bli kvitt jobbiga känslor helt enkelt att göra just det - ta tag i det. I natt tror jag att jag kommer sova bättre än jag gjort på hela veckan. Och dessutom är jag ledig i morgon. Livet, livet.
0 kommentarer