Vecka 2.


Den här veckan har varit min sista praktikvecka någonsin, och det känns mäktigt på något sätt. Jag behöver aldrig mer göra praktik på lärarutbildningen, och nästa gång jag står inför en klass kanske det är min egen. Eleverna fattade inte riktigt varför vi måste gå tillbaka till vår skola, kunde vi inte bara vara kvar och jobba hos dem? Ja det undrar jag också, men tydligen ska man visst skriva ett examensarbete också innan man får den där rackarns lärarlegitimationen. Jahaja men det ska väl gå det också.


Gud vad det pirrar i min kropp just nu. En blandning av ångest/nervositet/glädje/stress. Det verkar i alla fall som att jag får den handledare jag hoppats på i examensarbetet och det känns lugnande. Hoppas att hon kan hjälpa mig att lägga upp en bra plan.


Lite sorgligt var det allt att säga hej då till våra fantastiska fyror, våra stjärnelever. Roliga, påhittiga, smarta ungar som gjort att till och med de tröttaste måndagsmorgnarna blivit roliga. Mitt under vår sista lektion sträcker en av eleverna ut armarna mot mig som i en kram och säger: "tack för allt du har lärt mig!". Känner mest att de nog lärt mig mer än jag lärt dem. Nu känner jag mig "klar" med praktiktiden och ser fram emot att få stå på egna ben och göra allt det här på riktigt. Så HEJ våren och examensarbetet! Hoppas vi ska trivas bra ihop.


I dag har vi haft seminarium på universitetet hela dagen och sedan...


... när Josef slutade jobbet bestämde vi oss för att gå ut och käka sushi till fredagsmiddag. Yviga handrörelser förstörde den enda bild jag tog så ni får hålla tillgodo. Efter detta gick vi till Hemmakväll och jag köpte godis, vilket jag nu ska njuta av till fullo framför Netflix. Bra fredag.

Helgplaner: förhoppningsvis träna (jäkla förkylning som aldrig släpper) och skriva frågeställningsförslag inför handledarträffen på måndag. Det är mina enda planer. Resten får bli som det blir.
0 kommentarer