Riga, första dagen.

Nu är jag hemkommen från en underbar weekend i Riga med min kära mamma och jag är så nöjd. Rekommenderar varmt Riga som resmål om ni vill ha en långhelg bland magiska byggnader, med bra shopping och hyfsat billig mat och dryck. En något mindre huvudstad som inte är så där myllrig som många andra, utan snarare mysig. 
 
 
Dagen började tidigt, vi flög redan 06.05 från Luleå. Jag läste ut En dag ska jag bygga ett slott av pengar på flyget från Stockholm till Riga.
 
 
När vi lämnat väskorna på hotellet var vi så hungriga att vi steg in på första bästa lunchrestaurang, ett beslut vi inte kom att ångra. För det första fick man varma handdukar som doftade eukalyptus att torka sig med innan maten, ursäkta?! Vill börja ha det i mitt liv dagligen. Sedan kom maten in, två vegetariska kinesiska rätter som var så jäkla goda. Så pass goda att vi gick tillbaka dit sista dagen också. Det bästa av allt var att priset var helt överkomligt med tanke på hur nice det var. 
 
 
Restaurangen låg precis intill en galleria där vi strosade runt en stund.
 
 
Det tog inte länge innan vi båda shoppat och det var dags att styra kosan vidare.
 
 
Vi begav oss ut i solen för att undersöka närområdet. 
 
 
Titta på alla magiska byggnader...
 
 
Fantastiska blombutiker...
 
 
Och allt annat vackert denna ljuvliga stad har att erbjuda. 
 
 
Sedan kom kvällen. Vi gick upp på hotellet och vilade en stund innan vi åter begav oss ut med nya krafter. Åt en svindyr pasta som inte helt var värd pengarna, men sällskapet och njutet i att vara på semester och inte ha några måsten, den känslan är ju alltid 10/10. 
0 kommentarer