Dagen jag gick och blev lärare.

... ja, nästan i alla fall. I fredags hade vi vår examensceremoni och idag genomförde jag både opponering och respondering av uppsats med lyckat utfall. Det var inte utan lite vemod som jag åkte från universitet idag och bara: just det, nu kommer jag inte åka hit något mer? Men samtidigt känner jag lättnad och längtan inför allt nytt som kommer hända. Ovan ser ni i alla fall hur examensdagen såg ut för min del, först ceremoni med klassen och sedan en liten plockmiddag hemma hos mig med min familj + mormor. Nöjd och glad tjej här. Nu återstår ett litet finlir med uppsatsen innan den skickas tillbaka till examinator och jag kan ta sommarlov och invänta examensbeviset. Pirrig och konstig känsla.
0 kommentarer

Fyra onsdagsbilder.

 
Onsdag idag! Som ni kan se.
 
 
Jag har hämtat ut min nummerlapp inför Scaniamilen. 
 

Sedan gick jag på examenslunch tillsammans med några klasskompisar. Det var Luleå kommun som bjöd oss lärarstudenter och vi fick dessutom med oss en liten presentpåse och en finfin bukett som en tidig examenspresent.
 
 
När jag kom hem var det (är fortfarande) klarblå himmel och varmt ute. Jag skyndade mig att hoppa i löparkläderna och köra ett sista fartlekspass innan ovan nämnda lopp. När jag var klar gick jag över till mamma och passade på att kräma ur en halvtimme i solen på deras balkong. Nu är jag hemma och läser uppsatsen jag ska opponera på, tvättar, har precis ätit linslasagne till middag och funderar på att dra ett varv med dammsugaren. Känner mig så där äckligt produktiv och det ska man väl ta tillvara. Hoppas att du har en fantastisk onsdag!
0 kommentarer

Blev frisk osv.

 
Hej! Jag blev frisk igen. Tänk vad fort man glömmer en rackarns förkylning. Redan i torsdags, medan jag fortfarande var täppt och hostade lungorna ur mig, drog jag på mig sommarklänning och gick över till mamma. De skulle grilla och äta ute i kvällssolen och det kunde jag inte missa. 
 
 
Efter middagen gick jag hem och åt glass för att lindra halsontet (citronsorbet med nektariner, mmm) och kollade på Louis Theroux-dokumentärer på SVT. Titeln är ju inte stark, låter som tidernas torraste program, men innehållet är riktigt bra.
 
 
Jag och Josef har hängt i Södra hamn och solat.
 
 
En dag fick jag lust att äta frukost till lunch. So I did. Frukost upphöjt till 10 då. 
 
 
Och så en cappu på det.
 
 
Har jobbat i en åk 2 som fortfarande hade kvar svarta tavlan och kritor...
 
 
I fredags tog vi bussen in till stan och kollade på de äldre elevernas skolmusikal. Några av "mina" VFU-elever var med, fick nästan en tår i ögat. Ett sant nöje att få betalt för i alla fall!
 
 
På lördagen mötte jag upp Jessica på stan och köpte glass. Mmm.
 
 
Och på kvällen tog jag och Josef en lång cykeltur. Sommarhimlar är ju overkliga.
 
 
Origins out of trouble 10 minute mask, vänligen hjälp mig att få bort den GIGANTISKA finnen i pannan inför min examen på fredag.
 
 
Till sist det som värmt mitt hjärta mest idag, när jag efter tre dagar i ovan nämnda åk 2 avslutar dagen och en av pojkarna som kämpar mest med skrivandet kommer fram med ett hopvikt A4 och viskar "den här ska du ha fröken!". Okejrå. <3 

0 kommentarer