2018 del två.

Juni
 
Efter opponering och inlämnat exjobb styrde vi upp en sista klassmiddag.
 
 
Sen åkte jag och mamma till Riga! Tidernas mysigaste tjejhelg.
 
 
En annan dag gick jag och Jessica på sommarpromenad. Pirret när jag ser miljön på denna bild?! 
 
 
Fler löpturer i sol och otrolig värme... 
 
 
... som fick oss att fly stan till förmån för Josefs familjs stuga. Han byggde mestadels altan, jag låg mestadels på deras flytbrygga och serverades vattenmelon och kaffe av hans evigt generösa pappa *bortskämd*.
 
 
Och så var det ju fotbolls-VM, och till och med jag som aldrig bemödar mig att titta på sport följde Sveriges matcher. Här i sällskap med mina otroligt engagerade bröder. Minns även denna dag att jag och Josef åkte på en av våra första husvisningar, eftersom vi var tvungna att åka mitt i matchen. Men det blev inget köp...
 
Juli

Eftersom värmen höll i sig fanns det få alternativ utöver badstränder.När jag inte körde SPF 30 under solen eller doppade mig i havet satt jag på vår innergård med en bok och en kopp iskaffe.


Lusten att laga mat var ju låg i och med värmen, men suget efter Taverna Gustos pizzor desto större...
 

Med hamnfestivalen följde festligheter.
 
 
Och en annan kväll, Krunegård. 
 

Kubbspel i kvällssol. Tradition.
 
 
En kväll tog vi mammas båt ut till Klubbviken för att äta burgare.
 
 
Och en annan kväll drack jag vin och drinkar med den här donnan. Ljuva juli. <3 
 
Augusti
 
Augusti började med att jag och Josef spontanbokade biljetter upp till Kiruna och Kebnekaise. Vi pratar alltså om två personer med noll friluftsvana som gick och köpte tält, stormkök och hela faderullan och vi hade magiska dagar där borta. Det blev ingen topptursbestigning eftersom vi var rookies men däremot besökte vi overkligt vackra Tarfala och det var tillräckligt. 
 
 
En kväll som fortfarande dignade av sommarkänslor bestämde jag och Jessica oss för en spontan utgång på BBB. 
 
 
Hej! Här är jag, första dagen på mitt jobb som lärare. Ville ba föreviga.
 
 
Och här är entrén till min skola, tillika min första arbetsplats.
 
 
Första lediga helgen ville jag tänka på annat. Bara koppla av. Så jag och Josef packade ryggsäckarna med Anamma-korv med bröd och kaffetermos och begav oss till Hertsöträsk.
 
 
Vid gott mod, kanske lite sliten, efter terminsstarten.
 
 
Tur att jag gjorde annat också. Typ fikade och såg på Eva och Adam med Jessica.
 

När mina elever fick skriva brev till mig och en pojke i fyran skrev det här. "Hej Rebecka. Jag tror att du bli en bra lärare. <3 Jag tycker om bandy." AJ så gulligt.
 
 
Och så försöka att avsluta varje dag med tio djupa andetag och påminna sig om detta: good job. Trots att jag haft många misslyckade lektioner, sagt fel saker, missat att följa upp på någonting, inte kunnat stoppa ett bråk i tid. Men jag lever och lär och det är jag glad att jag får göra med mina stjärnor till elever!

September
 
Ännu en helg spenderades i naturen, denna gång på jakt efter blåbär. Tyvärr var vi lite sent ute så det blev inga blåbär, men däremot frisk septemberluft.
 
 
Jag snörade på mig löparskorna det första jag gjorde efter jobbet för att hinna ta tillvara dagsljuset. Jag mindes nämligen alltför väl hur få de chanserna blev förra vintern mellan november-februari... 
 
 
Har jobbat, då, såklart. Kurs som borde ingå i lärarutbildningen: kopiering och laminering 1A.
 
 
Min gångväg från bussen till jobbet är så mysig! Ja, inte nu i kalla december då. Men i september var den det.
 
 
En toalettselfie hanns visst med på någon rast. Få förunnat att alls hinna kissa under dagen.
 
 
Ja och så var det ju val och vad finns det ens att säga om det...? 
 
 
Haft så många roliga lektioner med mina elever (även många misslyckade där jag fått säga: förlåt, nu avbryter vi och tänker om och tänker rätt). En rolig lektion var när jag skulle lista superkrafter på engelskan med mina femmor och jag hade kommit på typ två i förväg. De kom på fler än jag rymdes att skriva på tavlan... 
 
 
Och så fyllde Jessica 24 vilket firades med kalas!
 
Oktober
 
I början av oktober fyllde min ena lillebror sexton och det firas traditionsenligt med bowling.
 
 
Mötte upp Jessica en onsdagkväll för pizza och lillördagsfeeling.
 
 
En eftermiddagspromenad i riktig höstprakt.
 
 
På engelskan jobbade vi med halloween...
 

Och sista skoldagen hade vi maskerad så jag klädde ut mig till hjort. Och ja, det var lite svårt att reda ut en konflikt mellan två elever och vara seriös med två piprensare på huvudet...
 
 
Åt belgiska våfflor, återigen med Jessica... Vi bara äter och äter, vad det verkar :) 
 
 
En tisdageftermiddag hängde jag upp elevernas fina halloween-alster på klassrumsfönstren innan jag sa tack och hej och gick på lov!
 
November

Orkar inte ens retuschera bort glåmigheten i mitt ansikte här. Haha. Skulle i alla fall ut och carpa ledigheten med drinkar och middag.
 

Och en av dagarna på lovet ville min lillebror komma hem till mig och fika kardemummabulle. Snälla bli aldrig äldre än sexton!!! 

 
Och annars har november varit så jäkla trist så jag har inte fotat annat än jobbrelaterade saker...
 
 
Jo just det, en vy från en morgonpromenad fick jag med också. Men det var det hele.
 
December
 
I december öppnade vi konstmuseum på skolan! Vi har arbetat med någonting som kallas storyline, dvs ett arbetssätt där man gör ett tema levande genom att bygga det kring karaktärer och händelser. Vi hade bland annat "inbrott" i vårt konstmuseum och så fick eleverna skriva artiklar om vem de trodde den skyldige var... 


I present to you... Trött lärarfejs en timme innan julavslutning. PS hade ett försök på mig att ta en bild innan en av mina elever stormade in i klassrummet så håll tillgodo.
 
 
Och jullov blev det! Magisk känsla. Lättnaden på bussturen hem var obeskrivlig. Sedan har lovet mest fyllts med mys, bland annat uppesittarkväll med Josef, hans syrra och hennes sambo hos hans föräldrar.
 
 
Men så åkte jag såklart på den där typiska förkylningen som alla mina kollegor skojat om. "Vänta bara till jullovet när du pustar ut, då...". Jaja, är återhämtad och klar vid det här laget i alla fall så det fick väl vara så. Inte en enda sjukdag under hela hösten i alla fall, hörde jag lärargoals? (haha obs: läs med avsiktlig töntighet)
 

Firade julen hos mamma med min familj och det var mysigt, lugnt och noll kravfyllt.

 
På juldagen vankades utgång och jag tog tre bilder: 1. på mitt garderobsnummer, 2. på någons snusdosa för att efterlysa "vems?" och 3. på Karin och Maja vid blackjackbordet. Känns som att trean var mest bloggkompatibel.


Annars har ledigheten mest gått i lugnets tecken. Laga god mat, tända ljus och städa här hemma. Träna, promenera och mellandagsshoppa.


Men årets bästa shopping (och största beslut) skedde faktiskt så nyligen som i lördags när jag och Josef skrev kontrakt på vårt alldeles egna radhus! Som kändes så rätt från första stunden och så plötsligt var vi de enda budgivarna kvar. PIRRET när jag skriver det nu. Längtar så himla mycket. Ska grilla varenda måltid i sommar. Läsa böcker på altanen. Måla väggarna i precis de kulörer jag vill. Dricka bubbel i kvällssolen. Köpa inredning och åka på loppisar. Plantera växter i min egen TRÄDGÅRD. Allt det där som jag älskar. Och med tanke på detta kanske jag kommer att få tillbaka suget att blogga, vem vet?
 
Hej 2019! Let's make it a good one osv.
0 kommentarer